Honderden mensen tekenen petitie voor buslijn 150

ALMERE
Ruim 800 mensen hebben tot nu toe een petitie getekend om buslijn 150, tussen Almere, Blaricum en Utrecht te behouden. Dat schrijven de gemeenteraadfracties van Blaricum, Eemnes en Huizen in een brandbrief aan de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

Volgens de opstellers van de brief is de buslijn populair en zal het aantal reizigers in de toekomst alleen nog maar toenemen. De bus rijdt twaalf keer per dag en sinds de invoering in 2012 is het reizigersaantal verdubbeld.

Omdat de buslijn te veel geld zou kosten wordt deze per 8 juli opgeheven. Voor de reizigers betekent dit meer reistijd tegen een hoger tarief.

reacties (5)

 • draadje

   

  Misschien gaan er wel iedere dag wel weer andere mensen mee Ko Br? Denk aan part-timers, studenten, etc? Die groep van 200 mensen kan sterk wisselen! De trein is niet perse een goed alternatief voor deze buslijn. Vanaf Almere Poort is deze trein al overbelast en mag je met je dure abonnement gaan staan. De buslijnen tussen Utrecht CS en de Uithof zijn in de spits ook overbelast. In de avond staat lijn 12 vaak vast in het verkeer, waardoor je regelmatig een trein mist en een half uur op de volgende mag wachten. Het zou een ander verhaal worden als er een snelle intercityverbinding zou zijn die 4x per uur rijdt, zoals naar alle andere grote steden vanaf Utrecht. Het zal ook beter worden als de tramlijn naar de Uithof eindelijk af gaat zijn. Bovendien is de trein voor de mensen in Almere Hout en in de dorpen rondom Blaricum helemaal geen snellere optie! Zij zijn echt afhankelijk van de bus!

  reageer
 • Joost

   

  Jammer dat Omroep Flevoland de link naar de petitie er even niet bij zet.

  reageer
 • Ab

   

  Probleem is dat de trein een goed alternatief is. Er zijn te weinig reizigers.

  reageer
 • Knarf

   

  Waar kan ik deze petitie tekenen?

  reageer
 • Ko Br

   

  Per dag gaan 200 mensen mee, en de meeste komen uit Almere. bijzonder dat er dan 4keer zo veel mensen de petitie tekenen. Met de trein ben je trouwens net zo snel als met 150 van Almere op de Uithof

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert