Nieuwe site helpt bij geldzaken

FLEVOLAND
Een nieuwe website kan Flevolanders helpen met geldzaken. De site is opgezet door de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF). Maandagmiddag is hij officieel gelanceerd.

Flevolanders kunnen er hulp krijgen om maandelijks rond te komen. Ook mensen die geld over hebben, kunnen er advies krijgen. Na de zomer wordt de website uitgebreid met hulp bij serieuze geldproblemen.

‘Startpunt Geldzaken’ is een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

reacties (4)

 • Nol

   

  ik heb de site gelukkig niet nodig maar waarschijnlijk een uitkomst voor diegene die het wel nodig hebben.

  reageer
 • Remco

   

  Ja, want die mensen zijn te dom om zelf hun financiele situatie in kaart te brengen. Ik heb ook zo'n buurvrouw, die zit al jaren in de uitkering en snapt nog niks van haar eigen financienen.

 • Tsja

   

  Jammer dat ze zo onzorgvuldig omgaan met gegevens van hun cliënten. Ik heb al regelmatig post op mijn adres ontvangen van een totaal wild vreemd iemand met echt al zijn of haar gegevens. Als ik dan bij deze lui langs ga en vraag of ze misschien wat beter op willen letten krijg je van een of andere vrouw achter de balie nog een grote mond ook. Echt daar moet je dus niet mee in zee gaan.

  reageer
 • Barbara

   

  Ben benieuwd hoe of die "aanbieding" gaat werken. Teken aan de wand dat er tot op heden geen oplossende communicatie bestond tussen de in nood verkerende burger en schuldhulpverlening? Daar komt bij dat zolang er voedselbanken bestaan in gemeentes is er geen hond meer over die niet precies weet hoe of ie maandelijks rond moet komen. En mensen die geld over hebben zullen ook niet gaan aankloppen bij deze dienstverlening. Maar goed men houd zichzelf weer voor een poosje bezig...

  reageer
 • Rick

   

  Je moet je financien wel heel erg op orde hebben of in je hoofd hebben om makkelijk door deze site te komen. Wat een drama zeg. Als je geld over hebt moet je vragen over hypotheek bedragen en afgeloste bedragen oplepelen. Dat heeft bijna niemand. Als je aanvinikt geld te kort te hebben dan moet je allerlei andere sites bezoeken voordat je tot iets zinnigs komt. Met andere woorden: deze site schiet zijn doel totaal voorbij. Fijn dat de overheid ook heeft bijgedragen aan deze site.....

  reageer
 • MKM

   

  Mijn beeld bij de site is toch wat anders. Een drama vind ik het zeker niet. Ik denk dat juist erg handig op een rijtje wordt gezet waar de mogelijkheden zitten. En ja, daarvoor heb je wel veel informatie nodig. Ik heb niet de illusie dat ik naar een bureau toe kan gaan, kan melden dat ik € 200 per maand tekort kom en dat ze dan direct kunnen aangeven wat ik daaraan kan doen. Daar is onderzoek voor nodig. Daarvoor heb je budget-coaches... en nu dus deze site. Niet voor iedereen geschikt, maar in veel gevallen wel nuttig denk ik.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert