Museum voor Outsiderkunst krijgt geen geld

ALMERE • Ma 30 mei 2016 | 10:59 • Maandag 30 mei 2016 | 10:59
De stichting Willem van Genk krijgt geen geld van de gemeente Almere voor een museum voor Outsiderkunst. Het college van burgemeester en wethouders oordeelt dat het initiatief financieel niet haalbaar is.

De stichting wil in Almere een museum voor outsiderkunst realiseren. De werken van schilder Willem van Genk, die in het bezit zijn van de stichting, zouden de basiscollectie moeten vormen. Van Genk is een bekende outsiderkunstenaar. Dit soort kunst kenmerkt zich door de levensverhalen van de makers en is veelal ontstaan in psychiatrische instellingen.

Niet levensvatbaar
De gemeente wilde de stichting helpen met een startsubsidie van 30.000 euro uit het budget Aanjaaggelden Cultuur. Het college ziet hier nu vanaf omdat het plan niet levensvatbaar is. De stichting vraagt volgens het college in het businessplan drie jaar lang een bijdrage van 60.000 euro. Zonder dat geld heeft het museum geen kans van slagen, zo oordeelt het college van B en W. Het subsidieverzoek wordt afgewezen omdat de aanjaaggelden hiervoor niet zijn bedoeld.

Voorzitter Ans van Berkum van de stichting weet nog niet hoe het nu verder moet met het initiatief. Eind van de week is er een bestuursvergadering ingepland, zo laat zij weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel