Conflict over personeel Connexxion

ALMERE
Hoeveel onderhoudspersoneel van stadsbussen in Almere moet de nieuwe vervoerder overnemen als hij een contract sluit met de gemeente? Die vraag stond woensdag centraal in een kort geding tussen de gemeente Almere en busmaatschappij Connexxion.

Connexxion vindt dat Almere 21 arbeidsplaatsen aan onderhoudspersoneel moet overnemen, omdat die specifiek nodig zijn om de stadsbussen goed te onderhouden. De gemeente vindt dat deze arbeidsplaatsen geen onderdeel zijn van het contract. Op dit moment wordt het busvervoer in Almere opnieuw aanbesteed.

De rechter doet volgende week dinsdag uitspraak.

reacties (4)

 • Ko B

   

  Connexxion rijdt met oudere bussen, die veel onderhoud nodig hebben. Die mogen straks niet meer rijden, dus er komen nieuwe bussen. En dan heb je minder onderhoud en dus ook minder monteurs nodig. Connexxion probeert nu de gevolgen van hun eigen keuzes af te schuiven op de gemeente of op de nieuwe vervoerder die straks de stadsdienst mag gaan rijden. Die moet dan wel alle monteurs overnemen, maar heeft ook geen werk voor ze. Hoe dan ook probeert Connexion nu via deze aanbesteding hun monteurs te lozen....

  reageer
 • Gerard

   

  Als je meer over te nemen personeel opgeeft gaat de prijs van de concurrent omhoog want personeel is de belangrijkste kostenpost. Connexxion weet de echte prijs en kan lager inschrijven, doet de ACM geen onderzoek?

  reageer
 • Marcel

   

  Tja, als Almere kiest voor een vervoerder, die zijn bussen leaset, dan heb je dat onderhoudspersoneel niet meer nodig. De leasemaatschappij zorgt dan voor het onderhoud, en die valt niet binnen de concessie-overeenkomst.

  reageer
 • Passagier

   

  Wel erg vaak gezeik met dat connexxion

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert