Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze bij De WasKom!

LELYSTAD
De sociale wasserette De WasKom! in Lelystad Haven is donderdag officieel geopend. Na een optreden van de feestband Trafassi konden omwonenden gebruik maken van de was- en strijkservice in buurthuis De Windhoek

De WasKom! is vooral bedoeld voor ouderen en chronisch zieken die door het wegvallen van thuiszorg moeite hebben met het doen van de was. Terwijl de wasmachine draait kunnen ze in het buurthuis meedoen aan activiteiten, een hapje eten en andere mensen ontmoeten.

De gemeente Lelystad steunt het initiatief en betaalde voor de wasmachine en de droger.

reacties (7)

 • Serge

   

  Kan iemand Trafassi vragen te stoppen met optreden? Ook bijna elk jaar wel in Almere op Koningsdag of Bevrijdingsdag. Om meer dan moe van te worden, er zijn veel betere acts uit dat segment.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  De lachende derde is de gemeente Lelystad. Geef een wasmachine en een droger en snijdt dubbel en dwars op de thuishulp.

  reageer
 • drontense

   

  Misschien een idee om een bijstandsgerechtige op dit project te zetten met behoud van uitkering. Werkervaring op doen en zinvol bezig zijn.

  reageer
 • Joop

   

  Fijn dat je voor mij en andere bijstandsgerechtigen komt beslissen of ik al wel of niet zinvol bezig ben!! Werkervaring zat ook. Ga zelf eens wat nuttigs doen ipv een grote groep hiermee op te zadelen.

 • Sharon

   

  Dat kunnen mensen in de buurt toch ook samen organiseren. Vanwaar dat consumptieve gedrag dat de gemeente dat moet regelen. Maak een wisselrooster. Het hele initiatief bewijst dat burger initiatief kan!

  reageer
 • Wolverine

   

  Zo denk de gemeente daar zijn we goedkoop vanaf,moeten we meer doen geld afpakken bij ouderenzorg.gaan ze zelf wat regelen helpen een klein beetje daarbij en alles komt goed dure tarieven hoeft niet meer.moeten we meer doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Richard

   

  Gebruik "te" maken?

  reageer
 • Barbara

   

  De was kan wellicht ook opgehaald en weer thuisgebracht worden? Invalide mensen, chronisch zieken, oude ouderen moeten anders met hun bubsje vuile was over straat sjouwen? Gebrek aan thuiszorg gaat dus geld kosten of valt dit onder de WMO?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert