Twee gewonden bij ongeluk op N306

BIDDINGHUIZEN
Bij een aanrijding tussen een motor en een fietser op de N306 in Biddinghuizen zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt. Volgens omstanders gaat het om de bestuurder van de motor en de fietser.

De traumahelikopter landde in de buurt van het ongeluk en de trauma-arts verleende assistentie aan de gewonden.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Ook de ernst van de verwondingen bij de slachtoffers is nog onbekend.

reacties (16)

 • T. Ridder

   

  Vreselijk natuurlijk, zo'n aanrijding. Even niet opletten en een aanrijding is al gebeurd voordat je het weet. Het aansprakelijkheidsrecht zit zodanig in elkaar, dat de gemotoriseerde bestuurder in beginsel altijd aansprakelijk is, tenzij . . . Tenzij er overmacht is, dan niet. Overmacht is er pas als de gemotoriseerde zelf foutloos heeft gereden (niet te hard, goed anticiperen) en de fietser of voetganger zo'n fout maakt, dat de automobilist daarmee geen rekening hoefde te houden. Als er in de omgeving van een kruising een fietser oversteekt en die is goed zichtbaar, dan is de automobilist aansprakelijk, ook al keek de fietser goed uit. Dat staat zo in de wet en is uit de rechtspraak gebleken. Het gaat niet om schuld, het gaat om het risico van je in het verkeer begeven met een auto.

  reageer
 • Kampeerder

   

  Sterkte voor de slachtoffers van dit ONGEVAL, het zag er ernstig uit...

  reageer
 • Kampeerder

   

  Sterkte voor de slachtoffers van dit ongeluk! Het zag er ernstig uit...

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Fietser is de schuldige. Die wilde zo te zien een doorgaande weg oversteken. En dan moet je toch een beetje uitkijken.

  reageer
 • M. Van der Valk.

   

  Op het moment van het ongeluk waren er 4 vliegtuigen in formatie aan het vliegen. Vrij laag en de zuiger motoren van de vliegtuigen maken behoor lawaai. Misschien was de fietser afgeleid Door de vliegtuigen en heeft de motor misschien niet gehoord Door de motoren van de vliegtuigen. Het was in ieder geval een behoorlijke klap. Wij zitten op camping Molencate. Al met al een vreselijk ongeluk en hoop dat beide slachtoffers er weer bovenop komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Een medeweggebruiker, 57 jr, vrouw, gebruiker van auto, e-bike en wandelaar.

   

  Iedereen heeft een mening en vooroordelen. Behandel elkaar met respect! Laten we hopen dat de gewonden duidelijkheid kunnen geven over de ware toedracht.

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Heren, heren, wat een gekissebis.... Laat de lange tenen vandaag maar in de sandalen en probeer die van anderen te ontwijken: daar wordt het leven een stuk gezelliger van! En laat je 'gelijk' lekker thuis. Daar wordt je geen leuker mens van!! En voor de slachtoffers van het ongeluk (lees: niet expres onder de motor gereden): heel veel sterkte!!!

  reageer
 • Dirkz Zaan

   

  De motor voldoet niet aan de eisen en zal grotendeels verantwoordelijk zijn voor het ongeluk. De weg zal ook een snelheidsbeperking hebben van 60 of 80 km/h Die geldt ook voor motoren.

  reageer
 • Sn

   

  En waar haalt u uit dat de motorrijder te hard gereden heeft? Of dat de motor niet aan de eisen voldoet? Of trekt u weer een conclusie op basis van een vooroordeel?

 • Zeewoldenaar (nee, niet die....)

   

  Ik ben bekend met de weg situatie ter plekke. De maximaal toegestane snelheid ter plekke is 80 km/uur. Het gras staat momenteel zeker niet te hoog en het uitzicht is naar beiden kant vrij en goed overzichtelijk. Alle tot op heden getrokken conclusies zijn prematuur. Er is maar 1 instantie die de oorzaak vaststelt en die instantie is onderdeel van de politie. Alle overige speculaties die hier weer welig tieren zijn precies dat: speculaties. De betreffende speculanten roep ik op hun speculaties voortaan voor zich te houden. Zo blijft het tenminste nog een beetje gezellig hier. Dank u.

 • Jeroen

   

  Wat dachten jullie ervan dat de moter (te) hard reed en de fietser dacht dat hij/zij nog wel even kon oversteken ? gevolg een samenloop van omstandigheden, maar wel met een zeer vervelend gevolg, sterkte voor beiden

  reageer
 • Sn

   

  En waar komt deze conclusie vandaan? Of heeft u het gezien en een meetapparaat in uw ogen?

 • Hahawateenfeest

   

  Het is toch weer geweldig om al het commentaar te lezen van onze verkeersdeskundige mensen. Laten we reëel zijn en dat ongeluk in een klein hoekje zit, want al dat commentaar gaat weer nergens over. Ik loop Ik hardloop Ik mountainbike-wielren-fiets en heb ook nog een bakfiets Ik rijd auto-motor-tractor, en soms ben ik ook de omstander. En wat leer je uit dit soort situaties,geen ene moer puur en alleen omdat er mensen bij betrokken zijn.

  reageer
 • Cock

   

  Het is ook echt een race monster wat daar op straat ligt ,niet dus.

  reageer
 • eelco

   

  Zo te zien een elektrische fiets. Ik zeg niet dat het nu het geval was, maar meestal worden die bestuurd door ouderen die hem niet in de macht hebben...

  reageer
 • Dick

   

  Er zijn tegenwoordig ook HEEEEEEEL veel jongere lieden die op een E-fiets rijden. Mijn zwager en schoonzus zijn beide jonger als ik maar wel op een e-fiets.

 • Verkeersdeelnemer

   

  Ik kwam er vanmiddag langs, op het moment dat politie nog druk was met het onderzoek. De reactie van Dick is erg voorbarig, het is niet bekend dat de fietser oortjes in had... Heb blijft dus voorlopig even gissen naar een oorzaak. Wat zeker is dat het zicht op de provinciale wegen (vanaf opritten e.d.)momenteel zeer slecht is door het gras en onkruid in de berm, dit staat op sommige plaatsen wel 1,5 mtr hoog boven het maaiveld. Zelf sommige verkeersborden zijn door de hoge begroeiing niet meer te zien/lezen.

  reageer
 • Dick

   

  Dat van die oortjes is niet zeker, dat van "geen voorrang verlenen" wel. En wat die bermen betreft? Kijk eens naar de foto's. Dan weet je dat ook dat hier geen enkele rol heeft gespeeld. Gras staat hier hooguit een 30-40cm hoog, daar kijk je als fietser/voetganger makkelijk overheen. Maar goed, dan zullen het geeen oortjes zijn, je moet wel heel doof zijn wil je een motor met zulke demperloze uitlaten niet aan hoort komen. Dus daarop baseer ik dat de fietser iets in z'n oren heeft gehad. En harder dan goed voor haar was (voor de opmerkzmen, het is een damesfiets, kans is groot dat het ook een dame was dan).

 • Piet

   

  Oh wat hebben de droeftoeters al weer snel een oordeel . Bah

  reageer
 • JanB

   

  Dick is deskundige, de politie neemt contact met hem op om de oorzaak te achterhalen aangezien hij het beter weet. Henk heeft een generaliserend oordeel over motorrijders en weet dus ook precies wie er schuldig moet zijn. Tja...

 • Dick

   

  "Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk." Wat denk je van niet goed uitkijken en oversteken terwijl er iemand aan komt rijden? Wordt overigens hoog tijd dat oortjes in het verkeer verboden worden en dat er op gehandhaafd wordt. De motor die hier te zien is heeft een bovengemiddelde geluidsproductie, die kun je alleen niet gehoord hebben als je herrie op je oren hebt. Hoop dat de gewonden snel weer herstellen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is motoren niet toegestaan bovengemiddeld geluid te produceren. Er zou eens meer aan handhaving gedaan moeten worden. Motorrijders rijden vanwege de eigen klereherrie vaak met geluidsdempers in de oren. Dat mag volgens u wel? Of moet alleen het andere verkeer aan de regels voldoen?

 • Henk

   

  En al die motorrijders maar zeggen dat ze heel normaal reden en nooit hard optrekken, met hoge snelheid rijden en gevaarlijk inhalen. Ik zeg eigen schuld dikke bult

  reageer
 • Dick

   

  Tuurlijk joh, de snelheid heeft het weer gedaan. Man, je snapt er geen ruk van. Dit is gewoon doordat iemand niet uit z'n doppen heeft gekeken en daar nu de gevolgen van ondervindt. En snelheid heeft daar helemaal niets nul komma nul mee te maken.

 • Edwin

   

  Gelukkig weet je precies wat er gebeurt is. Ik hoop dat zowel de betrokken motorrijder en opzittende, als de fietsster er snelboven opkomen bij de verschrikkelijke ongeluk.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert