Nauwelijks boetes voor jongeren met alcohol

FLEVOLAND
In Flevoland zijn vorig jaar slechts twee minderjarigen beboet voor het kopen of drinken van alcohol. Eén boete werd uitgedeeld in Almere en één in Noordoostpolder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. In 2014 werd alleen in Almere iemand beboet.

Sinds 1 januari 2014 is de wettelijke grens voor het kopen en drinken van alcohol verschoven van 16 naar 18 jaar. Een minderjarige die wordt betrapt moet maximaal 90 euro betalen.

Vorig jaar kregen in heel Nederland zo'n 1100 minderjarigen een boete. Dat is een verdriedubbeling ten opzichte van 2014. Toch werd in de helft van de gemeenten geen enkele boete uitgeschreven. Gemeenten mogen zelf bepalen of ze prioriteit geven aan het toezicht op minderjarigen.

[https://localfocus2.appspot.com/57568fbb25c27]

reacties (3)

 • Serge

   

  Dan zouden ze toch eens beter in Urk moeten gaan checken, daar hebben ze vanaf hun 14e allemaal al een witte snor van het bierhappen.

  reageer
 • Aaltje

   

  Vermoedelijk zijn hier niet de HALT verwijzingen voor de jongeren met alcohol in meegenomen. Leer/ werk traject voor jongeren.cdat is ook een vorm van handhaving.

  reageer
 • Jean

   

  Waarom geen controle. Als je ziet wat er door jongeren gedronken wordt mag we wel.eens veel beter gecontroleerd worden. Alleen op Urk al met die vele zuipketen. Waarom worden er regels gemaakt als ze niet uitgevoerd worden. Dat zou ik eens bij mijn baas moeten doen sta ik gelijk op straat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert