Straatpraat: Zonder brevet niet vliegen met drone!

LELYSTAD
Wie met een drone wil vliegen, moet daarvoor een brevet halen. Zonder vliegbewijs zou er niet gevlogen mogen worden.
Daarvoor pleit het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum NLR. Een vliegbewijs moet de veiligheid vergroten, want nu gebeuren er nog wel eens ongelukken met de kleine op afstand bediende vliegtuigjes.
Is een vliegbrevet voor een dronepiloot een goed idee? We vroegen het in Lelystad:

reacties (6)

 • Robert

   

  Als je het een drone noemt kun je verdere berichtgeving niet serieus nemen. Een drone is echt iets anders dan de hobby quad-/hexa-/octocopter. En het gaat zeker niet 'vaak' mis. Een enkele idioot doet domme dingen. Er zijn oneindig veel andere zaken waar je je wel over zou moeten en kunnen opwinden. Muggen, teken en vogels zijn irritanter en gevaarlijker, we hebben het echt *nergens* over.

  reageer
 • Ger

   

  Nu nog een wapenvergunning voor een waterpistool.

  reageer
 • Piet

   

  En straks een winkelwagen rijbewijs

  reageer
 • Pilot in action

   

  Goedzo, aanpakken die handel. Verstandiger is om het helemaal te verbieden. Flinke boete en sancies opleggen. Of moeten er eerst doden vallen??? Vooral met de uitbreiding van Airport Lelytstad kan men niet voorzichtig genoeg zijn!!

  reageer
 • Willem D

   

  Gewoon in een woonwijk een verbod op deze zooi Straks zijn ze als de kinderen in een zwembad liggen in de tuin aan het filmen Dus verbieden Of ook wapenvergunning uit delen kunnen wij ze uit de lucht schieten

  reageer
 • Piet

   

  Dat is al verboden, alleen mensen zonder vliegbrevet weten dat niet. Vandaar de roep om een vliegbrevet voor dronebestuurders.

 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Jaahhhh!!! En een rijbewijs voor afstandbestuurbare auto's en een vaarbewijs voor afstandbestuurbare bootjes. Waar zijn we toch mee bezig in dit land? Alles moet tot het ziekelijke geregeld worden maar de echte problematiek....

  reageer
 • Kareltje

   

  De kans dat je een autootje of een bootje op je hoofd (of op het dak van je mooie auto) krijgt, is niet zo vreselijk groot. Maar er lopen genoeg prutsers rond die niet in staat zijn om te bedenken dat het niet slim is om boven bewoond gebied en bij luchthavens te vliegen. Vandaar dus.

 • .\/\/.

   

  Vraag: denk je dat een neerstortend vliegtuig wel of niet tot 'echte problematiek' gerekend kan worden?

 • lelystedeling

   

  Ja en nee. En waarom is dat? Omdat velen zich 'ziekelijk' gedragen en anderen in gevaar brengen cq de consequenties van hun onbesuisde gedrag niet kunnen/willen (in)zien. "Gedraag je als een kind en je wordt behandeld als een kind" Helaas vaak wel nodig al die regelgeving...

 • John

   

  Een bevet voor modelvliegtuigen bestaat al tientallen jaren, en is verplichte kost op vele modelvliegclubs.... Het gaat wel ver om dit verplicht te stellen en te handhaven. Laat mensen zich goed verzekeren en verplicht hun multikopters voorzien van naam en adres. En het moet maar eens over zijn om alles een drone te noemen. We hebben het hiet over multikopters!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert