Meer mogelijkheden voor schoonmaakhulp in NOP en Urk

NOORDOOSTPOLDER
Inwoners van de gemeenten Noordoostpolder en Urk die schoonmaakhulp nodig hebben, kunnen vanaf volgend jaar op twee manieren worden geholpen:

- Inwoners kunnen via de gemeente gebruikmaken van de diensten van een aanbieder;
- Inwoners kiezen een eigen hulp die ze betalen uit een persoonsgebonden budget.

Waarom deze nieuwe werkwijze?
Eind dit jaar lopen verschillende contracten af met zorgaanbieders voor de hulp bij het huishouden. Zorgaanbieder ZONL stopt zelfs met het aanbieden van deze ondersteuning. Bovendien heeft de rechter bepaald dat schoonmaak-ondersteuning onder de WMO valt. Dat betekent dat de gemeente nu verantwoordelijk is voor de kosten hiervan.

Is deze nieuwe aanpak al definitief?
Dit is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraden van Noordoostpolder en Urk moeten nog voor de zomer een besluit nemen over het nieuwe beleid.

reacties (4)

 • Jane Damilek

   

  In de noodzaak van een start-up voor persoonlijk gebruik of voor investeringen doel dan niet verder kijken we zijn hier om uw probleem weg te gaan. Contact E-mail: janedamilek@gmail.com met deze gegevens. voor-en achternaam adres land telefoon leeftijd bedrag dat nodig is duur maandinkomen positie op het werk directeur Jane Damilek

  reageer
 • Ria

   

  Gewoon een beetje raar. Dus mensen die Hulp NU nodig hebben moeten hun huis dit jaar nog laten verslonzen. Volgens mij moet het ook nu al.

  reageer
 • Carry

   

  Nee de gemeente moet eindelijk de WMO uitvoeren zoals deze in de wet staat! En niet zoals het nu gebeurt.

  reageer
 • Sandra Mol

   

  Onder welke steen heeft deze verslaggever gelegen? Dit is al jaren de mogelijkheid en sinds een jaar of twee landelijk in de WMO-wetgeving vastgelegd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert