Ina Adema benoemd tot burgemeester

LELYSTAD
Ina Adema is officieel benoemd tot burgemeester van Lelystad. Dat heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken zojuist bekendgemaakt.

De Veghelse VVD-burgemeester werd vorige maand voorgedragen door de vertrouwenscommissie in de Lelystadse gemeenteraad. Ze is de opvolger van Margreet Horselenberg die in september vertrekt.

Ina Adema is 47 jaar. Ze komt uit Amsterdam en groeide op in Amstelveen, Scherpenzeel en Dronrijp. Ze studeerde rechten in Groningen en in het Duitse Göttingen. In 1999 kwam Adema in Deventer in de gemeenteraad. Twee jaar later werd ze daar wethouder.

In maart 2009 werd ze burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Veghel. Naar verwachting wordt Adema in september in Lelystad geïnstalleerd als burgemeester.


reacties (7)

 • Bas

   

  Lijkt me een goeie! Welkom mevrouw Adema. Eindelijk geen PvdA corifee meer. Hou aardig ze ook was, haar voorgangster heeft er werkelijk niets van gebakken.

  reageer
 • Wilco

   

  Nou Mevrouw Adema, graag parkeerkosten omlaag,subsidie voor de winkeliers, verkeers-problementiek omtrent alle dreven verbeteren, meer buiten-voorzienigen voor iedereen, meer leefbare activiteiten in het centrum, symfonisch vuurwerk ook graag jaarlijks weer terug...Etc. Mevrouw Adema luister naar het Lelystadse publiek. Uw voorgangers bakte er helemaal niks van.

  reageer
 • Babs

   

  Mevrouw Adema heeft vast solide plannen, waarom zou zij anders deze plek als haar favoriet hebben uitgekozen.

  reageer
 • Lelystatter

   

  Van harte gefeliciteerd met uw benoeming. Mijn wens is dat u Lelystad weer op een positieve manier op te kaart weet te krijgen.

  reageer
 • Olga Niezen

   

  Een heel goede keuze voor Lelystad veel succes Mevr.Adema

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Snuffelaar

   

  Ziet er aardig en kordaat uit. Heb er alle vertrouwen in en wens haar veel succes! Gezien haar achtergrond misschien ook wel weer eens een andere visie op de stad, kunnen we wel gebruiken.

  reageer
 • Sander

   

  Succes Ina, ik wens je een leuke tijd en alvast succes in deze geweldige stad :)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert