'Gouden Wilg' nieuwe filmprijs in Almere

ALMERE
Almere heeft een nieuwe filmprijs; De Gouden Wilg. Met deze prijs wil filmmaker Floris Parlevliet het maken van films in de stad stimuleren.

Iedereen kan zich aanmelden. Uiteindelijk mogen vier teams een film gaan maken. Die krijgen elk 2500 euro van het Cultuurfonds Almere, op voorwaarde dat ze zelf 7500 euro via crowdfunding inzamelen. Een jury bepaalt welke vier teams mee mogen doen en wie uiteindelijk met de Gouden Wilg naar huis gaat. Voorwaarde is wel dat tenminste één Almeerder aan de film heeft meegewerkt.

De filmplannen moeten voor 10 juli ingediend zijn. De prijs wordt in december uitgereikt tijdens de Avond van de Almeerse Film.

reacties (3)

 • C. van Hout

   

  Wie maakt er een film over de enige Filmwijk in Almere? Titel: 25 jaar Filmwijk = Bouwrai 1992. We hebben nog beelden van 5 jaar Filmwijk!

  reageer
 • Floris

   

  @jos: als er een producent, regisseur of scenarist aan gekoppeld wordt, kan er meegedaan worden vanuit buiten de stadsgrenzen. Eens dat er tientallen uitgevlogen zijn, deel zal in de jury komen! Gr, Floris

  reageer
 • Jos

   

  Mogen de in Almere geboren en getogen filmmakers, die inmiddels in de filmhoofdstad Amsterdam wonen en succesvol zijn ook meedoen? Het zijn er tientallen; cineasten, producenten, regisseurs, geluidstechnici, etc. Zet ze anders in de jury.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert