Eerste attributen oorlogsfilm Dunkirk aangekomen

URK • Do 16 juni 2016 | 10:50 • Donderdag 16 juni 2016 | 10:50
De opnames van Hollywoodfilm Dunkirk voor de kust van Urk beginnen waarschijnlijk op 24 juni. Dat laat de gemeente Urk weten. 

De eerste attributen voor de oorlogsfilm van regisseur Christopher Nolan worden nu naar de opnamelocatie gebracht. Bij de haven van Urk ligt een replica van een Brits Spitfire jachtvliegtuig. Volgende week arriveren er diverse boten in de haven die voor de film worden gebruikt. De film moet in de zomer van 2017 in de bioscopen draaien.

Waar gaat Dunkirk over?
Dunkirk gaat over de evacuatie van Britse, Franse en Belgische troepen uit Duinkerken naar Engeland in mei-juni 1940. Zo'n 340.000 mannen werden door het Duitse leger in het nauw gedreven. Zij konden ontkomen nadat Hitler een adempauze had ingelast.

Waarom zijn de opnames bij Urk?
Regisseur Christopher Nolan zocht voor enkele opnames een plek met ondiep water. Dat vond hij ongeveer 4,5 kilometer uit de kust van Urk en Lemmer op het IJsselmeer.
De filmproducent zocht ook een uitvalsbasis voor de filmset. Urk bood de voormalige bouwlocatie van het windmolenpark van Siemens op de havenkade aan.

Wie spelen er in de film?
Onder anderen Oscarwinnaar Mark Rylance, Tom Hardy en One Direction-zanger Harry Styles spelen een rol in de film. Regisseur Christopher Nolan is bekend van de films Memento, Inception en de Batman-trilogie. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel