Sunsation verwacht bij goed weer 700 bezoekers

LELYSTAD
Als het weer opknapt, kan Sunsation zaterdagochtend 500 tot 700 bezoekers trekken. Dat voorspelt organisator Bert Talens. Bij minder fraai weer blijft  het bezoekersaantal steken op 300 tot 400. 

Sunsation is een poëzie- en muziekfestival dat zaterdag 18 juni wordt gehouden. Het evenement wordt altijd op een zaterdag in juni gepland, zo dicht mogelijk bij de start van de zomer. Het vindt plaats in het landschapskunstwerk Observatorium Robert Morris tussen Lelystad en Swifterbant. 

Vroeg
Robert Morris is een uitgegraven cirkel met drie kijkgaten. Door één van de gaten wordt tijdens de zonnewende de eerste zomerzon aanschouwd. Op dat moment dragen dichters voor uit hun werk. Daarom begint Sunsation traditiegetrouw vroeg, om 05.00 uur. Om 09.00 uur is het afgelopen. 

Echte liefhebbers komen de voorafgaande nacht al kamperen. Eén keer per jaar mag dat op het observatorium. Talens verwacht vrijdagavond 200 tot 250 kampeerders. 's Avonds en 's nachts dragen zij gedichten aan elkaar voor. 

Giphart
Op het hoofdprogramma van zaterdag staan onder andere Ronald Giphart, Anneke Claus en Thom Ummels, de oprichter van Sunsation.

reacties (4)

 • Esveen

   

  Geen uitgegraven cirkel maar een opgebouwde cirkel met vizieren.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Eerst de boel maar even opknappen. Altijd wanneer je er gaat kijken is het een vieze bende waar vandalisme vrij is.

  reageer
 • Barbara

   

  Gaat het hier ook al om de kijkcijfers?

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Staat een stomme fout in, er zijn geen 4 gaten maar 3, de lente equinox en herfst equinox komt de zon op over de middelste gat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert