Forse stijging aantal verkochte woningen

FLEVOLAND
Het aantal verkochte woningen is in Flevoland in mei met 35% gestegen ten opzichte van mei 2015.

Flevoland is daarmee, na Groningen, de provincie waar de stijging van het aantal woningverkopen het grootst is. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In mei wisselden 379 woningen van eigenaar. Een jaar eerder waren dat er zo'n 100 minder. De stijging was vooral bij hoek- en tussenwoningen en appartementen.

[https://localfocus2.appspot.com/5763bc2e6bea0]

reacties (1)

 • Maria31

   

  Ik weet niet of ik dit als "goed" nieuws moet zien. Ik zie het eerder als dat er bijna geen sociale huur-woningen beschikbaar zijn. Natuurlijk moet je wel een vast inkomen hebben en de rente ligt super-laag. Ik ben bang dat over een paar jaar heel veel mensen in de problemen komen als de rente weer gaat stijgen en de hypotheek voor bijvoorbeeld 10 jaar vast staat en je genoodzaakt bent om de dan huidige rente te betalen. Maar ik ben geen makelaar, misschien heb ik het bij het verkeerde eind

  reageer
 • Han.

   

  Voorlopig staat dan wel die rente vast voor 10 jaar. Over 10 jaar zie je dan wel weer. 10 jaar geleden in 2006 kon niemand voorspellen dat er een crisis zou komen. Gewoon pakken die lage rente en lekker 10 jaar in je droomhuis gaan wonen. Misschien is het over 10 jaar wel het dubbele waard. De rente is nog nooit zo laag geweest. Huren is uiteindelijk altijd nog veel duurder. En hier in Flevoland heb je nog steeds een prima woning voor een lage prijs t.o.v. Amsterdam en directe omgeving.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert