Auto rijdt tegen boom, bestuurder zwaargewond

ENS
Bij een auto-ongeluk in Ens is de bestuurder zaterdagavond zwaargewond geraakt. De auto waarin hij zat, reed op de Zwartemeerweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Bij het ongeluk waren geen andere wagens betrokken. Voor zover bekend zat het slachtoffer alleen in de auto.

Personeel van de traumahelikopter heeft geassisteerd bij de hulpverlening. Omdat de helikopter niet dichtbij het ongeluk kon landen is het slachtoffer in de ambulance naar de trauma-specialisten gereden. Die hebben het slachtoffer eerste hulp geboden. Daarna is de bestuurder van de auto naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Verkeersanalisten van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.
 

reacties (5)

 • klaas

   

  hij kwam wel van een feestje dan kan het ook drank zijn of ander spul

  reageer
 • Dick

   

  Dan heb jij het niet begrepen. Rij jij maar met 60 over deze weg met je ogen dicht. 100% kans dat je brokken maakt. Rij hier 80 met je ogen open en je aandacht bij het rijden, en de kans dat er wat gebeurt is met 95% gedaald. Snelheid is een factor in de aftermath van een ongeluk. Als jij met je wiel in de berm komt is dat de oorzaak. Niet die snelheid. Dat het anders af had kunnen lopen als je minder snel rijdt betwist ik ook niet. Maar het is niet de oorzaak. Maar iedereen heeft altijd moeite met het scheiden van oorzaak en gevolg. De snelheid is een factor in de gevolgen van een fout. Niet, nogmaals niet in de oorzaak.

  reageer
 • BROMSNOR,

   

  Volgens mij klets je ook tegen je zelf of het nou X Y of Z is, of Dick zelf is. Je bent echt niet meer te volgen.

 • Dat zeg ik, je bent goed in alles omdraaien. Ander voorbeeld dan: iemand rijd met 80 km/h en er steekt een fietser over op een bepaalde afstand (helaas is mijn berekening te lang terug dat ik niet precieze afstand meer weet). Hij remt met de normale reactie snelheid en staat er een paar meter voor stil. Als precies hetzelfde situatie zich voordoet en hij rijdt 85 zou hij er met behoorlijk wat km/h tegenop rijden! Nu ga jij uiteraard zeggen dat hij niet oplette en de fietser eerder had moeten zien, of de fietser had niet moeten oversteken of wat dan ook..... Zoals ik al zei, alles is recht te praten. In dit voorbeeld is snelheid een oorzaak.... Zelfde als iemand 200 rijdt en door een flauwe bocht gaat en plots iemand voor zich krijgt die 100 rijdt.... En hij knalt er boven op. Dan kun je zeggen oorzaak is dat iemand er 100 rijdt of dat de bocht flauw en onoverzichtelijk is of dat degene die 200 reed niet op let..... Maar je kan ook zeggen dat de oorzaak is dat iemand veelte hard rijd. Wat ik al eerder aangaf, je kan alles omdraaien!

 • Henk

   

  Wat voorspelbaar... iedereen hier weet het weer zo goed. De politie hoeft geen onderzoek meer te doen. Mijn gedachten gaan uit naar de zwaargewonde bestuurder. Veel sterkte voor hem en zijn familie.

  reageer
 • Lely...

   

  Dat zeg ik...

 • Lely...

   

  Wat zal de oorzaak deze keer zijn? Laten we even afwachten wat de betwetertjes nu weer zeggen. Ben benieuwd................

  reageer
 • whoknows

   

  Met de max toegestaande snelheid (60 km/u) zal de schade denk ik niet zo erg zijn. Dus een hoge snelheid is waarschijnlijk wel één van de oorzaken. En op die weg wordt hard heel erg hard gereden, zal niet zeggen dat de meeste hardrijder witte kentekenplaten hebben, maar die kunnen er wel wat van. Ook wij brave Nederlanders willen graag op deze rechte weg even iets meer het gaspedaal intrappen dan wettelijk is toegestaan. want ze hebben allemaal haast, en dan is 60 toch geen snelheid. Enne bomen, nee die springen nu eenmaal niet opzij, die staat vrij stevig ingeworteld, echte een fietsen of voetganger wat er daarmee zou gebeuren, eh eh eh denk dat die het niet zullen overleven.

 • De berger

   

  Scheurde met hoge snelheid voorbij. Kon niet uitblijven.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De politie zal uw getuigenverklaring met belangstelling noteren. Mensen kunnen geen snelheden van passerende voertuigen schatten. Men zit er makkelijk 25km/h op de 50 naast. Meestal schat men de eigen snelheid laag en die van anderen hoog. Totaal onbruikbaar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert