Verdachte versturen haatmail na rechtszaak meteen weer aangehouden

LELYSTAD
De officier van justitie eiste woensdag in de rechtbank in Lelystad een gevangenisstraf van twee maanden waarvan een maand voorwaardelijk tegen een 57-jarige man uit Amsterdam. Die stuurde in maart 2015 een dertigtal scholen, waaronder een school in Lelystad, discriminerende e-mailberichten over joodse bevolkingsgroepen.

Bij de discriminerende uitspattingen in de berichten verwees hij naar filmpjes op internet waarin onder meer de holocaust wordt ontkend.

Ook in de rechtszaal liet de man zijn mening duidelijk horen. Om die reden liet de officier van justitie de man aan het einde van de behandeling opnieuw aanhouden door de politie. Hij werd opgepakt voor een nieuw strafbaar feit. 

De politierechter doet over twee weken uitspraak in de strafzaak rondom de e-mailberichten.

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Dat is een wetenschappelijke discussie, en zeker geen argument dat revisionisme rechtvaardigt.

  reageer
 • Ras

   

  Weleens af gevraagd hoe ze aan die 6 miljoen komen. Iets wat zeker al een paar keer is veranderd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ontkennen van de holocaust is niet gewoon 'een mening'. Het is een strafbaar feit. En dat moet vooral zo blijven. Namens mijn grootvader en 6 miljoen anderen: bedankt!

  reageer
 • Jan

   

  Hoewel ik het waarschijnlijk niet met hem eens ben, heeft ook deze man recht op vrijheid va meningsuiting. Waarom zou de pvv wel een groep mensen uit een religie mogen bekritiseren en deze man niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert