Secretaresse krijgt werkstraf voor PGB-fraude

ALMERE
Een 49-jarige vrouw uit Almere heeft donderdag een werkstraf van 50 uur gekregen wegens PGB-fraude. De vrouw werkte jarenlang als secretaresse van Yvonne B., de oprichtster van Vrienden van Tom. B. werd eerder veroordeeld tot een celstraf wegens grootschalige PGB-fraude. De secretaresse heeft via Vrienden van Tom 6200 euro verduisterd uit het zorgbudget van haar eigen neefje.

De ouders van het neefje stortten geld uit het zorgbudget van de jongen op de privérekening van Yvonne B.. Zij gaf vervolgens de helft van het geld terug aan de ouders. Op deze manier heeft B. jarenlang gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten. Daarmee heeft zij in totaal ruim 700.000 euro verduisterd.

Voorbeeldfiguur
De secretaresse wees eerder een schikking van 40 uur werkstraf af, omdat ze vasthield aan haar eigen onschuld. Haar advocaat benadrukte dat de fraude zich zes jaar geleden afspeelde en dat Yvonne B. destijds nog een voorbeeldfiguur was. De rechter liet zich niet overtuigen. 

Doordat de secretaresse de schuld op zich heeft genomen, is de strafzaak tegen de ouders van de jongen geseponeerd. 
 

reacties (3)

 • Uhm...

   

  Da’s 125 euro per uur werkstraf. Een best salaris voor een secretaresse die zelfs anoniem mag blijven. Als er ergens enorm mee gefraudeerd wordt, dan is het met PGB’s. Rare wereld!

  reageer
 • Bram

   

  Ach ja taak strafje, misdaad loont!!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dik € 6000,- wat bedoeld is voor de zorg!!!! achterover drukken en dan wegkomen een taakstraf van 50 uur? Doe mij zo'n salaris!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert