Er komen toch Let op! borden

ALMERE
In alle wijken waar een WhatsApp-groep in Almere actief is, plaatst de gemeente Almere eind augustus een bord om criminelen af te schrikken. De buurt-appgroepen werken erg goed tegen inbraken en er zijn er tientallen in Almere. Buurtbewoners waarschuwen elkaar met korte tekstberichten als er iets mis is in  de wijk.

Het bord met de tekst "Let Op! Deze buurt is alert" komt er, nadat de gemeenteraad dat had afgedwongen. Eerder wilde de gemeente niet van die borden plaatsen omdat er al stickers waren uitgedeeld die bewoners maar overal moesten opplakken.

Buurt-appgroepen die een bord willen, moeten zich melden bij de gemeente en aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet de wijkagent op de hoogte zijn van het appgroepje. 

reacties (14)

 • Yolo

   

  Doet kale Barry ook altijd. Maar die heeft dan ook een bord voor zn kop.

  reageer
 • Richard

   

  Faerie, jij schijnt haar goed te kennen. Ben jij het die de benzine betaald voor haar auto die ze nog steeds rijdt? Zou wel vies zijn als jij die dunne aandrukt.

  reageer
 • Remco

   

  Sorry?! Ik werk snoeihard om mijn rekeningen te betalen en de buurvrouw hoeft geen jota te doen voor haar centen. Belachelijke app-jes over witte auto's in de straat en gevaarlijke situaties. Maar nooit op het juiste moment 112 bellen, want we laten liever jankerig zien aan anderen op de App of Facebook wat je wel niet gezien hebt. De app-groepjes werken bovendien niet omdat er zeur-berichten als gevonden fietsen, weggelopen konijnen en irritante medewerkers van marketingbedrijven in gegooid worden. En laat dat nou net gebeuren door figuren zoals mijn niet werkende buurvrouw.

  reageer
 • SJP

   

  Over overbodige borden gesproken... de dieven gaan nu naar een gebied waar niet zo'n bord hangt....vervolgens komen daar ook nieuwe alert-borden te hangen. Totdat er overal zo'n bord hangt en zichzelf overbodig heeft gemaakt.

  reageer
 • VerenigingVanDieven

   

  ach, die borden staan aan de voorkant...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jk

   

  Heel raar dat inbrekers moeten worden gealarmeerd dat ze in de gaten gehouden kunnen worden. de tekst op het bord Is duidelijk gericht aan inbrekers e's. Is dit het zelfde als bij de verplichte bordjes voor camera bewaking? Anders zijn de beelden niet toelaatbaar in onderzoek. Ik zal wel gek wezen...

  reageer
 • Henk

   

  Nou, wat een vindingrijke gemeente. Dat zal inbrekers echt afschrikken. Het dievengilde zal deze wijken zeker links laten liggen. Maar als dit de manier is om inbraak tegen te gaan dan vrees ik dat de borden weggegooid geld zullen zijn. Want dat zal de crimineel die wil inbreken zeker niet tegen houden.

  reageer
 • wimjc

   

  Volgens mij werkt het beste het patrouilleren van de politie in de wijk zelf. Die borden daar lachen de heren om in Almere.

  reageer
 • Faerie

   

  Remco misschien een pissige crimineel die minder vrij zijn 'werk' kan doen? Pfff gast, wees blij dat er mensen zijn die opletten en waarvan het dus handig is dat ze vaak thuis zijn, die zien toch meer dingen dan mensen die op hun werk zitten. Zie het maar zo, kennelijk doet ze dus wel wat nuttigs voor haar geld.. toch? Ze houdt de buurt in de gaten en zorgt dus ook een stukje voor jouw veiligheid. Beoordeel mensen niet te snel, je staat niet in hun schoenen man! Wat de borden betreft, veel beter dan stickers. Stickers die mensen random opplakken komt ook nog eens rommelig over. Ze zijn minder groot en minder zichtbaar. Overigens ben ik het niet zo eens met Dr. Jake. Criminelen zijn gehaaid, die gaan het op een gegeven moment wel merken in welke wijken de appgroepen echt goed werken. Borden of geen borden. Dus als er nog geen appgroep is in jouw wijk, ga in gesprek met beheerders van bestaande groepen en neem in jouw wijk het initiatief om er toch een voor elkaar te krijgen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Borden prima, wat echt goed werkt zijn cameras. Zelf geïnstalleerd en in beheer, kost relatief weinig en de doelgroep loopt niet meer door de straat. Er is niet meer ingebroken en we voelen ons veiliger doordat ze er niet meer zijn. Opgepakt worden door Politie zien ze als een statusverhoging, met naam en gezicht op internet ervaren ze als grote straf.

  reageer
 • Remco

   

  Ik heb ook zo'n buurvrouw die de hele dag aan het appen is in de buurtwhatsapp en de hele dag op de Facebook pagina's. Druk met allerlei waarschuwingen over witte busjes en mannen met blauwe jassen. Maar werken ho maar. Er zouden borden moeten komen in de tuinen van de huizen waar men niet werkt en de hand stug blijft ophouden.

  reageer
 • Kobus

   

  Gewoon lekker afwijken van de landelijke WhatsApp alert borden. Beetje dom, maar ja het kan in Almere.

  reageer
 • Hans K

   

  We hebben zelf borden geplaatst in de straat. Koop je bij een webwinkel voor verkeersborden en voldoen aan CROW richtlijn. Konden niet achterblijven bij de rest van Nederland en wachten op goedkeuring van Weerwind. Of de borden helpen is niet duidelijk, maar valken wel op. Bij verjaardagen of bezoek is het altijd wel een kort gespreksonderwerp.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gewoon overal dit soort borden ophangen ook al is er geen whatsapp groep. Want waarom zouden die buurten 'zonder' niet het afschrikkend effect ook kunnen meeprofiteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert