CDA wil opheldering over handhaving milieuregels

URK
De CDA-fractie op Urk wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders over het toetsen en handhaven van milieuregels. Volgens de provincie Flevoland gebeurt dat onvoldoende.

Het CDA wil weten hoe het kan dat de gemeenteraad niet op de hoogte was van de problemen en of burgemeester en wethouders de zaken mooier voorstellen dan ze zijn. De fractie vraagt het college van b en w ook of de informatievoorziening aan de gemeenteraad wel op orde is. Het CDA vindt dat de gemeenteraad zijn controlerende taak niet goed heeft kunnen uitvoeren. 

De provincie tikte Urk op de vingers omdat de administratie onvoldoende is. Ook werken de ambtenaren op verschillende manieren terwijl dat volgens één protocol moet. De provincie wil dat er een professionaliseringsslag wordt gemaakt. De gemeente Urk geeft toe dat ze tekort is geschoten. Dat wordt rechtgezet door extra personeel in te zetten en meer aandacht aan toezicht en handhaving te besteden.  

reacties (3)

 • Vissekla

   

  Hm. Als het cda niet in de oppositie gezeten had, was er ook geen probleem.

  reageer
 • Anne

   

  Gesloten gemeenschappen hebben vaker last van dit soort zaken, inmenging en bemoeinis wordt niet gewaardeerd. Tevens is ook een cultuur van vriendenpolitiek en handjes boven het hoofd houden.... Goed dat handhaving regionaal wordt getrokken, zou naast milieu ook voor aandere handhavende taken moeten gebeuren.

  reageer
 • Dirk Taanman

   

  Zie je wel dat Willem Foppen zelf wethouder wil worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert