Branchevereniging composieten naar Marknesse

MARKNESSE
De branchevereniging composieten verhuist naar het Geomatics Business Park in Marknesse. Dat meldt Jasper Klarenbeek, manager van deze branchevereniging en ook betrokken bij Compoworld.

CompositesNL
De branchevereniging zat in Den Haag, maar door de ontwikkelingen die in Flevoland in gang zijn gezet de afgelopen jaren is volgens Klarenbeek Marknesse een logische keus. Bij de nieuwe locatie hoort ook een nieuwe naam: CompositesNL. Composiet is een zeer licht materiaal dat wordt bijvoorbeeld gebruikt in de scheepsbouw, architectuur en de luchtvaart.  

Zuiderzeelijngelden
De afgelopen jaren is in Flevoland veel geïnvesteerd in composiet. Dit is gedaan met miljoenen die ooit bestemd waren om de Zuiderzeelijn aan te leggen. Het overkoepelende Compoworld moest de verbinding maken tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Dat heeft de afgelopen jaren ruim 80 nieuwe banen in Flevoland opgeleverd. 

Internationaal
De branchevereniging wil samenwerken met andere landen en ook helpen om handelsmissies te organiseren om de composietbedrijven op de kaart te zetten in het buitenland. 

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert