Ex-partij gaat geld terugbetalen aan provincie

FLEVOLAND
De voormalige partij Inwonersbelang in Provinciale Staten gaat 4.000 euro terugbetalen aan de provincie. Oud-fractievoorzitter Gerben Laagland heeft dat beloofd. Laagland liet zijn vrouw werk verrichten voor Inwonersbelang. Haar salaris werd vervolgens bij de provincie gedeclareerd.

Onwenselijke situatie
Hoewel dit niet verboden is, noemt de accountant het onwenselijk om in de huidige tijd en met de aandacht voor integriteit, opdrachten aan familieleden te geven. Andere fracties in Provinciale Staten delen die mening.

Declaratie 2015
Laagland heeft daarop besloten het geld terug te betalen. Een declaratie die hij over 2015 wilde indienen heeft hij ingetrokken. Hij wil zijn besluit tegenover Omroep Flevoland niet nader toelichten. Overigens is Inwonersbelang inmiddels opgeheven en is Laagland tegenwoordig actief voor de politieke partij 50PLUS.

reacties (5)

 • Snoezepoes

   

  Jansen HAD deze man vroeger al in zijn partij (InwonersPartij)

  reageer
 • Kobus

   

  Nu bij 50-plus? Dat is toch die club van Wout Jansen. Ja ja wil Jansen zo iemand in zijn partij?

  reageer
 • Enna

   

  Het feit dat de declaratie blijkbaar gecontroleerd en goedgekeurd is geeft aan dat dit soort betalingen blijkbaar normaal zijn binnen overheidsdiensten als gemeenten, provincies en ministeries. En nu moet boontje hangen zodat de kou uit de lucht is. Overheidsdiensteb hebben nooit geleerd dat je eerst geld moet verdienen voordat je het kan uitgeven. Het komt gewoon binnen en vaak gaat her niet normaal uit.

  reageer
 • Henk

   

  Ben het met je eens. Ook al betaalt hij dit terug, wat ik op zich te prijzen vind: wie zegt dat hij niet nog eens een keer zoiets doet? Als politicus weet je dat je het voorbeeld hoort te geven. Geloofwaardigheid is ver te zoeken.

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Deze man kan toch geen vertegenwoordiger zijn van provincie bewoners? Wanneer je voor hem stemt deug je net zo min. Waar gaat dit naar toe? Politici zijn nog erger dan zware criminelen aan het worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert