ANWB vraagt om knelpunten bij jou in de buurt

FLEVOLAND
Welke kruising is totaal niet logisch in jouw buurt? En welke weg lijkt altijd druk te zijn? De ANWB roept Flevolanders op om antwoord te geven op deze vragen.

Om knelpunten in de regio in kaart te brengen, heeft de ANWB sinds dinsdag een speciale website waar inwoners aangeven waar ze last hebben in het verkeer. In Flevoland wordt er onder meer geklaagd over de rotonde bij het ziekenhuis in Lelystad en de opstoppingen op de Espelerlaan in Emmeloord. 

De pagina is tot eind volgende maand beschikbaar. Daarna wil de ANWB de uitkomsten naar Den Haag brengen en de politiek laten zien dat er actie nodig is. 

reacties (4)

 • Wil

   

  Het verhoogde fietspad langs de Neringweg is gevaarlijk. Als je het pad gebruikt vanaf de supermarkt Deen, dan fiets je tegen het verkeer in. Heb je een tegenligger met brede fietstassen (postbode b.v.) dan kun je van de veel te hoge stoeprand afvallen. Ik fiets gewoon rechts op de straat. Bij het pad staat geen bord voor fietspad. Maar iedereen denkt dat je verplicht bent dat pad te gebruiken, ook al fiets je tegen het verkeer in.

  reageer
 • Frits

   

  Ik snap deze actie van de ANWB niet zo. Wat moet Den Haag met klachten over gemeentelijke en provinciale wegen? Die klachten kunnen ze beter aan die overheden zelf aanbieden. Als de ANWB dan ook nog even een bak geld meeneemt, willen de gemeenten en provincies vast wel aan de slag. Maar het lijkt er meer op dat de ANWB die massaal leden verliest zichzelf in de kijker probeert te spelen met een nutteloze actie.

  reageer
 • Barbara

   

  Heeft ANWB zelf geen ogen in haar hoofd?

  reageer
 • Jansen

   

  vanaf Lelystad naar de Larserpoortweg is niet mogelijk. Wie heeft deze kruizing bedacht???? Totaal niet logisch!

  reageer
 • Frits

   

  Het was daarvoor ook een onlogische kruising. Was niet duidelijk wat rechtdoor was, Pascallaan of Larserpoortweg. Ik neem aan dat het aangepast is voor de verkeersveiligheid, of vanwege verkeersdrukte. Je kunt ook via de Meerkoetenweg naar de Larserpoortweg, of de tweede kruising van de Pascallaan gebruiken. Ik zie het probleem dus niet zo.

 • Piet

   

  Is een kwestie van richtingaanwijzer naar rechts, dan bij het verkeerslicht wachten tot het groen wordt, en dan rechtsaf slaan. Of zie ik iets over het hoofd?

 • dat moet je dus doorgeven aan de ANWB, niet aan OF...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert