Werk Dronterringweg opnieuw uitgesteld

SWIFTERBANT
De werkzaamheden aan de Dronterringweg bij Swifterbant worden een jaar uitgesteld. Dat meldt de provincie.

Het gaat om het vervangen van een duiker in de Elandtocht. De kosten voor het vervangen van die duiker blijken niet binnen het geraamde budget te passen. Daardoor moet er een nieuwe aannemer worden gezocht.

De provincie heeft daarom besloten het werk uit te stellen tot volgend jaar. De vervanging van de duiker zou eigenlijk vorig jaar al gebeuren, maar werd toen uitgesteld naar dit jaar vanwege onzekerheid over een nabijgelegen waterleiding.

reacties (5)

 • peter

   

  Dus de overlast wordt nu een jaar uitgesteld. Gewoon mislukte planning. De weg is dit jaar al 7 weken dicht geweest, toen had je die duiker moeten vervangen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Dit vind ik raar, want de borden stonden al langs de weg, dus is de aanbesteding al geweest en wist men allang of het wel of niet binnen het budget viel. Het lijkt mij waarschijnlijk dat de aannemer een hele hoge claim heeft neergelegd en men daarover nu aan discusseren of wellicht arbritage ??

  reageer
 • swifterbanter

   

  Waarom krijgen de inwoners dan een flyer waarin uitgelegd wordt dat de werkzaamheden uitgesteld worden om de omwonenden niet 2 keer in een jaar overlast te bezorgen. Rare uitleg van de provincie.

  reageer
 • Swiftercity

   

  Ja, bijzonder, lijkt me zinvol om de 'verhalen' eens op elkaar af te stellen. Zoals: we hebben elders te veel uitgegeven en zoeken een plek om de begroting weer sluitend te krijgen. Helaas moet de vervanging van de duiker daarvoor een jaartje worden uitgesteld. Bijkomend voordeel is dat de weg niet weer dicht moet. Klinkt beter dan de onzin die we nu voorgeschoteld krijgen

 • Burger

   

  Mislukte aanbesteding... ipv dat ze dat eerst rond hebben voor ze de media opzoeken.

  reageer
 • Boer

   

  Kunnen ze niet meer calquleren bij de provincie?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert