Plan voor zorgappartementen aan Beursstraat

DRONTEN • Vr 1 juli 2016 | 14:20 • Vrijdag 1 juli 2016 | 14:20
Bij de winkels in Dronten-West kunnen 28 nieuwe zorgappartementen gebouwd worden. De Omega Groep uit Zwolle en Bouwbedrijf van der Steeg uit Genemuiden willen aan de Beursstraat een woonvoorziening bouwen voor mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking. 

Het college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan het plan maar draagt financieel niet bij. Overigens zou nog niet precies duidelijk zijn hoe de Omega Groep het project gaat financieren. Ook is niet zeker of er voldoende vraag is naar de zorgappartementen. Toch verwacht het college dat het nieuwe gebouw positieve gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van het buurtwinkelcentrum in Dronten West. 

Een bestuurder van de Omega Groep laat weten dat het project nog in de kinderschoenen staat. Wel zou er een partij zijn gevonden die het project wil financieren. Het aantal appartementen is gebaseerd op de hulpvraag van cliënten, laat de bestuurder weten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel