Geen Flevolandse zorginstellingen op zwarte lijst

FLEVOLAND
Op de zwarte lijst van verpleeghuizen komen geen Flevolandse instellingen voor. In totaal controleerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg landelijk 150 verpleeghuizen. De resultaten zijn dinsdag door staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekendgemaakt. 

Elf instellingen waar zorgen over zijn
De verpleegzorginstellingen zijn gecontroleerd op kwaliteits-en veiligheidseisen en vervolgens ingedeeld in vier categorieën. De elf instellingen waar zorgen over zijn kwamen in categorie één.

Vier Flevolandse instellingen gecontroleerd
In de lijst met de 150 gecontroleerde verpleeghuizen kwamen wel vier Flevolandse instellingen voor: 
-Zorgcentrum Talma Urk
-Stichting Nusantara Zorg met een vestiging in Almere
-Stichting Bartiméus met een vestiging in Almere
-Zorggroep Oude en Nieuwe Land, actief in Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland
Alleen bij de Zorggroep heeft de Inspectie tekortkomingen geconstateerd. Volgens een woordvoerder van de instelling zijn die inmiddels verholpen.

Lage beoordeling Icare
Overigens scoorde de landelijk opererende instelling Icare, met onder meer vestigingen in Lelystad, Dronten en Zeewolde, laag volgens de inspectie. Of de controles in Flevoland zijn geweest, is niet duidelijk. Daarnaast merkt de Inspectie op dat er grote verschillen kunnen zijn tussen locaties. De kwaliteit bij de één, zegt niets over de kwaliteit bij de ander.

reacties (5)

 • Marijke

   

  De lijst gaat over verpleeghuizen. Op de site van Icare wordt aangegeven dat zij op de lijst staan vanwege een verpleeghuis in Assen. In Flevoland zijn alleen kantoren van Icare gevestigd om alles rondom thuiszorg te realiseren, de score op de lijst zegt niets over de kwaliteit van deze zorg. Jammer dat de organisatie hierdoor onterecht in een slecht daglicht wordt gezet.

  reageer
 • Anita

   

  Euhmmm Urk is geen Flevoland meer?

  reageer
 • kees d.

   

  Dit heeft staatssecretaris van Rijn helemaal zelf veroorzaakt met zijn te idiote bezuinigingen op deze vorm van zorg. Tegen de tijd had hij deze zorg nodig heeft mogen ze hem van mij bij het grof dumpen.

  reageer
 • Revenger

   

  Ja zijn "inmiddels verholpen", mijn vader van 98 is inmiddels overleden zonder ook maar enig zorg van de aangewezen zorg plichtigen te hebben mogen ontvangen. Zodra er een machtswisseling heeft plaats gevonden wil ik de rugnummers achter het hek zien.

  reageer
 • Ron

   

  hulde aan al het verplegend personeel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert