Hart voor Urk wil oplossing vrachtwagenchauffeurs

URK
De fractie Hart voor Urk luidt de noodklok over het gebrek aan faciliteiten en parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs op Urk. Dat heeft fractievoorzitter Jan Koffeman donderdagavond gezegd tijdens de raadsvergadering.

In het weekend staan buitenlandse chauffeurs op het industrieterrein te wachten totdat ze op maandag kunnen laden of lossen. Alleen zijn er geen toiletten of douches op het terrein. Voorheen konden de vrachtwagenchauffeurs nog wel op het haventerrein gebruik maken van die faciliteiten, maar daar kunnen de chauffeurs niet meer terecht. Op dit moment staat de haven in het teken van de opnames voor de film Dunkirk.

Koffeman stelt voor om met ondernemers in gesprek te gaan om op het industrieterrein sanitaire voorzieningen te plaatsen. Het college van b en w erkent het probleem dat de fractievoorzitter schetst, en zegt er mee aan de slag te gaan.

reacties (7)

 • Subsidie Urk

   

  Subsidie is al aangevraagd voor dit probleem. Dank voor het medeleven van de vrachtwagen chauffeurs. Deze krijgen echt geen koude doche.

  reageer
 • IK

   

  Wat komen deze chauffeurs laden/lossen? Vis! Is daar niet een erg groot complex waar deze vis verhandeld/gesorteerd wordt? Erg veel parkeerruimte, zijn sanitaire voorzieningen en een kantine. Open deze ruimtes op zaterdag en zondag, probleem opgelost!.

  reageer
 • willemlely

   

  Veel subsidie zou het probleem kunnen oplossen.

  reageer
 • Kunnen ze niet terecht bij de illegale barretjes op het industrie terrein?

  reageer
 • kors

   

  Het wordt tijd voor een Nexit. Dan kunnen onze eigen chauffeurs deze ritten rijden. En die zijn in het weekend gewoon bij moeders de vrouw thuis. Probleem opgelost.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jo

   

  Die chauffeurs kregen eerst altijd een boete als ze geparkeerd stonden langs de kant. want ze moesten op het haventerrein gaan staan. nu word het haventerrein al meer dan een jaar verhuurd door de gemeente en word het parkeren langs de kant gedoogd. Soort wanbeleid dus. Goed initiatief van hart voor Urk !!

  reageer
 • Denise

   

  Maak een aparte plek voor ze! Er wonen ook mensen op het industrieterrein en een draaiende koelmotor onder je raam de hele nacht is zeer storend!

  reageer
 • Pieter

   

  Dan moet je niet op een industrieterrein gaan wonen. Daar is altijd wel geluid aanwezig of denk je dat de koeling op de daken voor koelcellen nooit draaien snachts!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert