Eventing Emmeloord moet subsidie terugbetalen

EMMELOORD
De organisatie van het paardensportevenement Eventing Emmeloord moet waarschijnlijk bijna de helft van een verstrekte subsidie terugbetalen aan de provincie.

Volgens het college voldeed het evenement vorig jaar niet aan de gestelde eisen. Zo waren er minder deelnemers aan het evenement dan verwacht. Op basis van de verwachting was een voorlopige subsidie verstrekt van 40.500 euro. Daarvan wil het college nu 18.000 euro terug zien.

Vorig jaar werd Eventing Emmeloord voor het eerst georganiseerd. De organisatie had al een vervolg aangekondigd. Die staat eind deze maand gepland. Ook voor dit evenement is een subsidie aangevraagd bij de provincie. Of het voornemen van Gedeputeerde Staten gevolgen heeft voor de tweede editie van het hippische evenement is nog niet duidelijk.

reacties (3)

 • Harco Bergman

   

  Provincie herzie aub uw voornemen. Dit event verdient onzer aller steun. Promotie voor kuinderbos. Gemeente Noordoostpolder en zelfs voor de provincie Flevoland. Laat de pioniersgeest voortleven en hanteer regels soepel. Deze organisatie verdient dit geneuzel niet Harco Bergman boswachter kuinderbos

  reageer
 • Hebben we eens een leuk en goed evenement in de Noordoostpolder, zijn weer ambtenaren die het de nek wensen om te draaien. Nee we geven het geld liever aan de floriade, want dat is Almere.

  reageer
 • whoknows

   

  NoordOostPolder is niet Almere (gelukkig) Maar hier in de polder geeft de gemeente liever het geld uit aan bodemloze putten, bv de Deel, het nieuwe evenemententerrein (wat nog nooit is gebruikt) en andere proefballonnetjes waar alleen de bedrijven die dit mogen uitzoeken er beter van worden. En van dat geld, wat het allemaal gekost heeft, kan je een heel leuk evenement organiseren, waar de hele bevolking van de NoordOostPolder echt van kan genieten.

 • sander

   

  Hoe kun je als organisatie werken met een voorlopige subsidie ? Dit zijn wedstrijden die minimaal een jaar voorbereiding vergen, en een geweldige reclame zijn voor de Noordoostpolder .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert