Duizenden bezoekers naar BBQ-festival Gestrand

ALMERE
Duizenden bezoekers kwamen zaterdag naar het festival Gestrand in Almere. Voor de elfde keer werd het barbecuefestival gehouden op het Almeerderstrand. 

Op het festival waren muziekoptredens en werd er theater gemaakt. Op het terrein staan ook barbecues waar de gasten hun zelf meegebrachte vlees op kunnen bereiden. Ondanks de motregen bleef het de hele dag druk op het strand. 

Het festival begon elf jaar geleden met een groep vrienden die gingen barbecueën. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gratis festival. De kosten van de bandjes worden betaald door sponsoren. 


reacties (9)

 • Leon

   

  1 van de initiators van Gestrand werkt samen met iemand van het Cultuurfonds, dus ik begrijp de verwarring. En mensen willen gewoon graag klagen. :D Gestrand draait al jaren op kleine subsidies (ze hebben immers geen inkomsten uit kaartverkoop en bezoekers mogen eigen eten/drinken meenemen), maar steeds meer Almeerse ondernemers zien kansen en investeren in dit festival. Was jij er dit jaar ook?

  reageer
 • Almeerse

   

  Volgens mij niet. Wat een heerlijk positieve reactie !

  reageer
 • Almeerse

   

  Er staat niet dat 'barbecuen op het strand pas 11 jaar gedaan wordt.... Maar het strand-bbq-feestje waar een vriendengroep 11 jaar geleden mee begon ( was dat niet in Haven?) is uitgegroeid tot dit feest.

  reageer
 • Leon

   

  Duizenden bezoekers hebben er een prachtig festival van gemaakt. Wat een fijne sfeer. En de troep? Daar wordt nu door heel veel vrijwilligers en betrokken bezoekers aan gewerkt. Het strand ligt er straks weer picobello bij. Tof dat de Gemeente, de bezoekers en de sponsoren zo'n festival mogelijk maken. Met name de sponsoren, want zonder hen zou er geen volgende editie meer komen. Hopelijk wordt volgend jaar weer net zo tof!

  reageer
 • Karel

   

  Alleen jammer wat een puinhoop er achter bleef. Stonden de afvalbakken te ver weg?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kietelen

   

  Volgens mij zijn de mensen van cultuurfonds en gestrand gewoon dezelfde mensen. Dus dat is lekker makkelijk.

  reageer
 • peteratea

   

  Bij de Stedenwijk, aan het strandje gebeurde het jaren geleden ook al. Wat wel nieuw is, dat de organisatoren (loods4, Amvest en Marina Muiderzand) er nu van het 'Cultuurfonds Almere' wel geld voor krijgen,....

  reageer
 • Wendy

   

  Best grappig ze doen alsof dit iets van pas 11 jaar terug is. Wij deden het 32 jaar terug al op de noordenplassen (waterwijkers) wij hebben daar het strand gemaakt was 1 en al riet etc. Zo iets nieuws is dit niet barbequen op het strand enkel toen was verboden enkel werd er niet veel mee/aan gedaan, politie agenten van toen der tijd deden in hun vrije tijd gewoon mee die ook in waterwijk woonden.

  reageer
 • Piedro

   

  Geen duizenden hoor, maar honderden. En dat is ook best veel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert