Plan voor woningbouw op evenemententerrein

EMMELOORD
Op het evenemententerrein tegenover de Golfslag in Emmeloord komen woningen. Tenminste, als het aan architect Dirk Klaver ligt. Volgens de Emmeloorder is het grote grasveld aan de Marknesserweg overbodig geworden.

De architect gaat er namelijk van uit dat alle evenementen in Emmeloord op De Deel blijven plaatsvinden, zoals het Pieperfestival en de kermis. Het was ooit de bedoeling om De Deel te bebouwen, waardoor deze evenementen moesten verhuizen. Het grasland tegenover De Golfslag is daarom geschikt gemaakt voor evenementen, maar er wordt amper gebruik van gemaakt. 

Volgens Klaver is het grasveld de perfecte plek voor tientallen woningen omdat het dichtbij het winkelcentrum ligt. Het bestemmingsplan moet dan wel worden aangepast.

De gemeente Noordoostpolder laat weten dat zij het idee van Klaver een mooi plan vindt. De gemeente wacht wel eerst de officiële aanvraag af. Daarna wordt pas gekeken hoe het plan binnen de andere ontwikkelingen in Emmeloord past.

reacties (13)

 • Precies

   

  Zo is het. En destijds is het evenemententerrein met deze onzekerheid toch aangekocht, met de onderbouwing dat als het toch niet nodig is voor evenementen, dat het dan weer als landbouwgrond wordt verkocht. Een man een man een woord en woord dus geen woningbouw.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Oh ik zie het al weer. Het wordt een plan voor mensen met geld. Jammer...:-(

  reageer
 • Henk

   

  Klopt helemaal. Maar onze gemeente kennende heeft men daar weer niets van geleerd en duik men hier weer bovenop. Incidentenpolitiek. Waar blijft de superbus? Hoogtijdagen voor sarcasme.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Op zich mooi plan. Als de haven ook een goede plaats kan bieden voor de boten die nu nergens kunnen liggen snijdt het mes aan twee kanten.

  reageer
 • Democratisch openplan proces of een schijnvertoning?

   

  Typisch gebruik maken van een proces 't Hart dat stroperig verloopt! Een suggestieve toon over indeling van de Deel en de gebruikswaarde door evenementen zegt genoeg.Het is helemaal niet duidelijk hoe en wat nog op de Deel kan ,laat staan het evenementen terrein wat bebouwd moet worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johanne

   

  Emmelhage staat ook nog maar voor de helft

  reageer
 • Carry

   

  Kunnen ze mooi voor de ouderen appartementen met zorg neerzetten. Kunnen die weer mooi naar de winkels is niet zo ver mensen die moeilijk lopen!

  reageer
 • Huurwoningwachter

   

  Ik hoop dan dat er huurwoningen worden gebouwd. Dan wordt de wachttijd ook weer korter.......

  reageer
 • sterk

   

  Soms zie je nog wel eens een goed plan of idee voorbij komen. Ik zou zeggen starten met die bouw, het huidige terrein ligt er maar verlaten bij. Is wel een concurrent van de Wellerwaard ( onze goudkust). Verwacht dat de gemeente geen bestemmings-wijziging gaat goedkeuren. Ja misschien over 10 jaar... Ambtelijke molens draaien immers heel langzaam.

  reageer
 • Roel

   

  Nee hoor, koopwoning en nog geen kleintje ook, en met echt werken verdiend! Maar dit verhaal is wel erg opzichtig. Ik ruik projectontwikkelaars!

  reageer
 • Bewoner kaukasus

   

  Daar komen ze nu mee daar hadden de appartementen van Mercatus mooi kunnen staan Ipv aan de balkan,niemand die zich daar dan aan stoort,die zeven etages hoge lelijke bouwwerken

  reageer
 • kippie

   

  tjonge tjonge vooroordeeltje......... huurwoninkje zeker?

  reageer
 • Roel

   

  Hier gaat geld verdiend worden. De dikke Audi en Volvo staan er al.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert