Kwekerij met duizenden hennepplanten gevonden

ALMERE
De politie heeft een grote professionele hennepkwekerij gevonden in een bedrijfspand aan de Dukdalfweg in Almere. Vijf mannen uit Amsterdam, Purmerend en Ede zijn aangehouden.

Verdeeld over twee verdiepingen werden in het pand 4000 hennepplanten, 7500 hennepstekjes en 235 moederplanten gevonden. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip.  

Het gaat volgens Leonie Bosselaar van de politie om een behoorlijk grote vangst. Meestal worden kwekerijen gevonden met een paar honderd planten.

De kwekerij zit in een bedrijf met sportartikelen. Achter de pallets met sportartikelen bevinden zich de ruimtes waar hennep werd gekweekt. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en CO2.


reacties (10)

 • Vragen van een voorbijrijder

   

  Dit is pal naast de plek waar meneer Henry de Vries uit Harderwijk voor het laatst getankt zou hebben, enige tijd voor hij (vermoedelijk onder zeer zware stress) te water raakte. De plek leek nogal van zijn normale route af te wijken. Is er ooit enig verband verondersteld of gebleken tussen zijn functie als vertegenwoordiger van een afvalverwerkingsbedrijf en zijn aanwezigheid op dit industrieterrein? Hoe kan het dat een APK reclamevoertuig een jaar lang op wat kennelijk eigen grond is van dit bedrijf, heeft gestaan?

  reageer
 • Flevoburger

   

  De verkoop in de coffeeshops zal er niet minder om worden en volgende week gaan in een ander pand de stekken weer de grond in.. Op deze manier blijft de kweek van dit spul natuurlijk wel in het criminele circuit en houdt het onze lekker politie bezig. Daarbij zou legalisatie natuurlijk ook het nodige aan belastingen opbrengen en dat moeten we natuurlijk niet hebben hè.

  reageer
 • han.

   

  Illegaal afgetapte stroom snap ik, maar bij illegaal afgetapte Co2 kan ik me helemaal niets voorstellen? Hoe in hemelsnaam kun je Co2 illegaal aftappen?

  reageer
 • Frank

   

  Natuurlijk,dit soort grote zelfvoorzienende kwekerijen zal de politie nog veel vaker tegenkomen. Met dank aan het gedoogbeleid kiezen de grote jongens eieren voor hun geld en gaan enkel nog voor groot. Inderdaad gaat dit soort grote opbrengsten gewoon naar het buitenland en is er geen sprake van meerdere afnemers. De coffeeshop heeft daarentegen grote moeite om haar klanten tevreden te kunnen houden met fatsoenlijke wiet omdat de kleine vaak hobbyteler al lang achter de geraniums zit omdat men niet meer durft!! Het zou grappig zijn als justitie politie het hele apparaat erbij zich eens op de werkelijk gevaarlijke situaties ging richten! De vroegere criminele teler zit niet op z'n reet en is al lang over gegaan op het distilleren van mdma! Vergelijk die cijvers eens. Dumping hier dumping daar,het waterschap hoor je d'r niet over en zo word dat probleem aardig stil gehouden. Liever 100 planten bij de buurman op zolder dan een pillen laboratorium in de buurt.. Maar ja,wie bepaalt zulke zaken.. Hier in dronten ken je iedergeval jaren je gang gaan is gebleken en gewoon op loop afstand van woningen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Zou dit het enige pand daar in de buurt zijn met een wannabee floriade?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Dat zijn nog meer planten dan Almere plant heeft!

  reageer
 • Piet

   

  Alsof dat de vraag stopt Nee alleen andere leverancier tijdelijk want deze heren hebben echt wel meerdere locaties. Politie kan beter zelf gaan roken misschien zien ze dan het licht

  reageer
 • Pzaal

   

  Shit daar gaat me winst. Nee grapje. Goed werk.

  reageer
 • Wouter

   

  De verdachten hebben in ieder geval wel "groene vingers".

  reageer
 • Nieuwsvolger

   

  Ja, dat is goed geconstateerd.

 • Barbara

   

  Er moeten dan toch enorm veel afnemers zijn anders begin je niet aan zo'n giga kwekerij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert