Besluit over Zuiderzee op Zuid na de zomer

DRONTEN
De gemeente Dronten weet nog niet of ze in beroep gaat tegen de provincie over permanent wonen op vakantiecomplex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen.

De provincie heeft woensdag een streep gezet door de plannen voor permanente bewoning in dat complex en keurt daarom een deel van het bestemmingsplan af. De gemeente kan daartegen in beroep gaan bij de Raad van State. Burgemeester en wethouders beslissen pas na de zomervakantie of ze dat gaan doen.

De gemeente Dronten besloot onlangs om permanent wonen op het complex wél toe te staan en legde dat vast in het bestemmingsplan.

De gemeente wil verpaupering van het complex tegen gaan en nieuwe inwoners trekken. De provincie is bang voor precedentwerking: als permanente bewoning hier wordt toegestaan, zullen op andere plekken eigenaren van recreatiewoningen hetzelfde recht willen.

reacties (4)

 • aatje

   

  er gaat geen wethouder struikelen over dit dossier, om dat de afspraken en de belangen niet meer te achterhalen zijn, de raadsleden in dronten de durf en het lef niet hebben om te lekken uit een geheim dossier, de omroepen en de pers belang hebben met een goede relatie met de gemeente, en een procedure met de wob te lang duurt en deze wethouder dan allang een ander functie heeft zo is het en niet anders

  reageer
 • Erwin

   

  Dat de gemeente hier zo faliekant hamert dat ze de verpaupering tegen willen gaan... Heeft de gemeente wel enig inzicht hoe bijvoorbeeld de wijken in oud Dronten verpauperen door de grote getale van studentenhuisvesting en buitenlandse arbeiders?! Geen haan bij de gemeente die daar naar kraait. Laat ze daar eens wat aan doen, dan energie en burgergeld in een prestigeproject te stoppen !

  reageer
 • hans van veen

   

  Ik denk dat de provincie gelijk krijgt,permanent wonen op een recreatieverblijf is volgens bestemmingsplan niet toegestaan, landelijk wordt hier door veel gemeenten hard tegen opgetreden,Ermelo,Putten,Harderwijk.De gemeente Dronten wil het gaan toestaan, vreemde gang van zaken.Welke wethouder zal er struikkelen over dit dossier of welke deal is er gesloten waarvan de burger niets weet?

  reageer
 • Ron

   

  Wie gaat dat betalen? De burger die er niks mee te maken heeft denk ik? Of de eigenaar van de woningen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert