Dertien appartementen Zuiderzee op Zuid verkocht

BIDDINGHUIZEN • Wo 5 december 2018 | 15:25 • Woensdag 5 december 2018 | 15:25

Sinds het toestaan van permanente bewoning in vakantiepark Zuiderzee op Zuid, zijn 13 appartementen verkocht. Dat laat de ontwikkelaar van het project in Biddinghuizen weten. De in totaal 165 appartementen worden in fases verkocht. De eerste fase, met 24 appartementen, hoopt de ontwikkelaar halverwege 2019 af te ronden.

Het valt de woordvoerder op dat veel geïnteresseerden niet weten dat ze permanent in de appartementen mogen wonen. Ze hoopt dat meer mensen het complex ontdekken.

Verkoop wilde niet vlotten
De gemeente Dronten en de ontwikkelaar besloten vorig jaar dat permanent wonen mogelijk gemaakt moest worden in Zuiderzee op Zuid. Dit omdat de verkoop van de vakantieappartementen niet wilde vlotten, wat voor leegstand zorgde.

Daarop stapte de provincie naar de rechter. Die was bang voor het ontstaan van een nieuwe woonkern en vreesde dat meer vakantieparken permanente bewoning gingen toestaan. Uiteindelijk kregen de ontwikkelaar en de gemeente gelijk. Daarop gingen de appartementen in de verkoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel