RvS: Permanent wonen Zuiderzee op Zuid toegestaan

BIDDINGHUIZEN • Wo 12 juli 2017 | 11:01 • Woensdag 12 juli 2017 | 11:01
Er mag permanent gewoond worden in de appartementen op het vakantiepark Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen. Dat heeft de Raad van State besloten. Hiermee komt een einde aan de jarenlange strijd tussen enerzijds de ontwikkelaar van het park en de gemeente Dronten, en anderzijds de provincie Flevoland. 

Ontwikkelaar en gemeente winnen
De ontwikkelaar en de gemeente hebben de rechtszaak gewonnen. Zij willen de eigenaren van vakantiewoningen toestaan de appartementen ook permanent te bewonen, om zo de verkoop van de huizen te bevorderen.

Rol provincie
De provincie Flevoland stak tot nu toe een stokje voor die plannen. Volgens gedeputeerde Jaap Lodders zou er een nieuwe kern kunnen ontstaan, ten koste van de bestaande dorpen. Bovendien vreest de provincie dat meer vakantieparken permanente bewoning gaan toestaan. 

Oplossing leegstand zwaarwegend 
De Raad van State heeft begrip voor het feit dat de gemeente Dronten iets wil doen aan de leegstand van het appartementencomplex om verpaupering tegen te gaan. Dat laat ze zwaar meewegen in de uitspraak. Ook is ze vanwege de unieke situatie van Zuiderzee op Zuid niet bang voor een precedentwerking.  

Meer in verkoop 
Nu de Raad van State het permanent wonen wel toestaat, hopen ontwikkelaar en de gemeente Dronten dat er meer appartementen bij Zuiderzee op Zuid zullen worden verkocht. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel