Stichting Bootvluchteling start nieuwe missie in Italië

ZEEWOLDE
De Stichting Bootvluchteling uit Zeewolde gaat naar verwachting in augustus van start met een nieuwe missie. De Italiaanse kustwacht heeft de stichting gevraagd om te helpen op de Middellandse Zee bij het redden van vluchtelingen. Tot nu toe werkt de organisatie in Griekenland. 

Voor de missie is het schip 'Golfo Azzurro' aangeschaft. Die ligt op dit moment in Rotterdam waar het schip wordt verbouwd voor reddingsacties. Zo komen er toiletten, een drinkwatervoorziening en een medische post in. 

De Zeewoldense stichting verwacht met de inzet van het schip 500 levens per week te redden. Dat is een dure operatie. Om het schip te laten varen is volgens de stichting wekelijks 14-duizend euro nodig. Daarom is er voor de reddingsmissie een donatiecampagne opgezet. In de eerste helft van 2016 kwamen er op de Middellandse Zee 2942 bootvluchtelingen om, zo maakt het IOM (International Organisation for Migration) deze week bekend.

reacties (7)

 • Bert

   

  Mee eens en als je verder bedenkt dat we altijd helpen uit eigen belang (aanzien, hang naar avontuur, aandacht en ga zo maar even door) blijft er niet veel van over.

  reageer
 • Klaas Boot

   

  Zucht.... Dit land is net als het grootste deel van Europa overspoeld met gelukszoekers. Als het de gasten niet bevalt of het te lang duurt voor heel de familie mag komen vluchten ze neg zo hard weer weg..... Zegt genoeg toch!? En dan komen er weer een paar die zo nodig de barmhartige samaritaan moeten uithangen en komen bedelen. Het is wel klaar nu!!! Ophouden met de invoer en helpen in de eigen regio en ze daar naar terugbrengen, dan dwing je respect af, nu niet!!

  reageer
 • Almeerder

   

  I.p.v. redden van "vluchtelingen" bedoelen ze een hopeloze veerdienst voor economische migranten... En erger nog: voor het geld wat elk van deze (kansloze) economische migranten straks kost in Europe hadden we anders 100 ECHTE vluchtelingen kunnen helpen in opvangkampen in de regio. Ook van de kosten van deze veerdienst hadden we heel veel ECHTE vluchtelingen kunnen helpen. En wanneer je dit beseft dan begrijp je dat, hoewel dit ongetwijfeld goedbedoeld is, dat deze veerdienst eigelijk heel inhumaan is...

  reageer
 • Lexxie

   

  Prioriteiten stellen: Wil je goed werk doen, help dan onze eigen ouderen een keer waarvan een heel groot gedeelte weg kwijnen in eenzaamheid , armoe en beperkingen! En die hebben dit land opgebouwd en belastingen betaald en wat krijgen ze er voor terug? We kunnen nou eenmaal niet de hele wereld helpen dat gaat een keer goed fout Vergeet niet ooit worden de meeste dus ook jullie ook ouder met de kans hulpbehoevend te worden dan ook niet van frustratie huilen he!

  reageer
 • Nk

   

  Door dit gedrag zorgen ze er alleen maar voor dat er steeds meer migranten, dus géén vluchtelingen, uit Afrika naar Europa gaan. Hordes kanslozen worden opgehaald in plaats van teruggebracht! Het merendeel belandt in de illegaliteit en daarna in de crimineel wereld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Het lijkt wel een promotie verhaal, zou beter zijn als ze die mensen gratis een enkele reis retour aanboden i.p.v. Ze uit zee te vissen en in de EU aan land te zetten. Ik hoop dat ze daarom weinig donoren zullen vinden te meer het een onzinnig en zielig idee te vinden.

  reageer
 • Reaguurder

   

  De vrijwillige veerdienst medewerkers gaan weer op pad. Deze mensen zorgen er alleen maar voor dat meer mensen aan deze heilloze tocht beginnen. En nu niet allemaal in koor roepen, maar de arme Syriers, want die komen bijna niet meer. Zijn alleen nog maar financiele vluchtelingen uit Afrika.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert