Gemeenteraad wil dat asielzoekers vanaf dag 1 inburgeren

ALMERE
De gemeenteraad van Almere wil dat asielzoekers vanaf dag 1 inburgeren in de stad. Een meerderheid van de raad heeft burgemeester en wethouders gevraagd dat mogelijk te maken.

Asielzoekers moeten de kans krijgen om direct opleidingen te volgen en aan activiteiten mee te doen. Daarvoor wordt medewerking gezocht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, verenigingen, bewonersorganisaties, kerken en moskeeën in de stad.

Nu is de inburgering vooral gericht op statushouders die in Nederland mogen blijven. Vluchtelingen moeten vaak lang wachten voordat ze weten of ze een verblijfsstatus krijgen. Asielzoekers mogen het eerste halfjaar dat ze in het asielzoekerscentrum verblijven helemaal niet werken.

reacties (6)

 • Almeerse

   

  Prima plan. Men wil dat asielzoekers zich aanpassen en snel integreren. Hoe sneller men Nederlands spreekt, hoe eerder men kan integreren. Nu gaat er veel kostbare tijd verloren. Werken aan een nieuwe toekomst helpt ook in het verwerkingsproces van wat men allemaal heeft moeten meemaken. Ik zie alleen maar voordelen. Je moet er toch niet aan denken zelf in die situatie te zitten, maandenlang niets mogen doen, alleen maar afwachten... ik zou gek worden...

  reageer
 • Grada

   

  Het moet toch niet gekker worden. Als onze kinderen gaan studeren moet er geleend worden en dit spul kan meteen leren en er wordt voor woonruimte gezorgd en de inboedel staat al klaar. Voor de zorg is nauwelijks geld en wat er is wordt mee gesjoemeld maar voor vluchtelingen kan ineens alles. Het best dat deze mensen geholpen worden aan een simpel onderdak en voeding, maar leg ze verder niet in de watten.

  reageer
 • Almeerse

   

  Dit 'spul'... ?? Je bedoelt kinderen en jongeren die uit oorlogsgebieden moesten vluchten en de meest afschuwelijke dingen hebben meegemaakt?

 • Wim Vlug

   

  De Nederlandse kinderen tussen 18 en 21 jaar krijgen niets. De ouders moeten daarvoor opdraaien geen wajong of bijstands uitkering. Terwijl " vluchtelingen een gemeubileerd onderdak krijgen". Hoe krom zijn we hier. We geven liever geld weg, ipv van onze eigen burgers.

  reageer
 • Almeerse

   

  De Nederlandse kinderen tussen 18 -21 jaar mogen werken of kunnen een opleiding volgen ..... We geven geld niet 'liever weg', we helpen mensen in nood. Een deel van mijn belastinggeld gaat naar types die ik geen cent gun, maar ook dat gebeurt, heet solidariteit. K hoop voor jou dat we in Nederland nooit in de situatie komen waarin mensen in bijvoorbeeld Syrië buiten hun schuld om gekomen zijn. Wil jij dan in een ongemeubileerd hutje gaan zitten, terwijl jij niet mag werken en je kinderen niet verder mogen gaan met hun studie?? Inlevingsvermogen is iets wat veel Nederlanders niet meer lijken te hebben ...

 • Kaassie

   

  Goed plan. Als je op vakantie bent, probeer je toch ook de taal te leren en de gewoontes te begrijpen ? En dan ben je er maar een paar weken.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  ....Om zo iemand te creëren die misschien later weer voor aanmerking kan komen voor een (kinder)pardon. En mensen die moeten vertrekken voor ons belastinggeld in de watten leggen maar wel het leenstelsel invoeren voor studenten , hé ! Het kan blijkbaar steeds gekker worden.

  reageer
 • Almeerse

   

  Om iemand een kans te geven op de arbeidsmarkt? Om iemand een kans te geven verder te gaan met zijn leven ? Om iemand een kans te geven zijn opleiding af te maken waarmee hij noodgedwongen moest stoppen? Om iemand de kans te geven later iets terug te doen voor het land waar hij opgevangen werd ? Helaas zijn er veel mensen die weigeren zich te verdiepen in deze groep mensen, helaas zijn er veel mensen die denken dat de wereld bij de grens ophoudt. Helaas zijn er veel mensen die klagen over de vluchtelingen, terwijl ze zelf elke maand een uitkering ontvangen. Het moet niet gekker worden.

 • laat alle reacties zien
 • wimjc

   

  Weer zo'n vreemde reactie. Dit maal uit Almere. Wat heeft het voor zin iemand opleidingen te laten volgen, terwijl je niet eens weet of ze hier mogen blijven. En over werken? Ons land kent 700.000 werkzoekenden, die ook graag aan de slag zouden willen. Dus helaas, maar wie zit er dan op een asielzoeker te wachten. Daarnaast spreken deze mensen helemaal geen Nederlands en zonder deze kennis kan je onmogelijk aan activiteiten deelnemen. Allemaal leuk voor de belastingbetaler maar helaas is de realiteit even iets anders.

  reageer
 • MKM

   

  Je mag van asielzoekers of statushouders vinden wat je wilt, daar gaat mijn reactie nu niet over. Bekijk het eens van de andere kant: wat als na lange tijd blijkt dat de persoon in kwestie mag blijven? Dan pas beginnen met opleiden en integreren? Of alvast een voorsprong hebben doordat dat al is gebeurd?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert