Acht Flevolanders gebeten door apen op vakantie

FLEVOLAND
Acht Flevolanders zijn vorig jaar in het buitenland gebeten door een aap en daarvoor behandeld bij de GGD Flevoland. Dat blijkt uit het jaarverslag van de GGD. Dertien Flevolanders werden gebeten door andere zoogdieren, zoals honden en vleermuizen. 

De gebeten vakantiegangers moesten na hun beet gevaccineerd worden tegen het rabiësvirus. Rabiës is een infectieziekte die ook wel hondsdolheid genoemd wordt. Sommige zoogdieren kunnen het rabiësvirus in hun speeksel hebben.

Wanneer zij een mens bijten, krabben of krassen, kunnen ze het virus via hun speeksel overbrengen. De kans om rabiës op te lopen is zeer klein, maar rabiës is dodelijk wanneer je dit virus oploopt en geen actie onderneemt. 

reacties (9)

 • Knielus

   

  Beste piet, ik denk dat u zelf eens gebeten bent en nog niet genezen . Uw verhaal slaat werkelijk nergens op en u bent waarschijnlijk nog nooit aan de andere kant van de wereld geweest waar apen vrij rondlopen. U heeft misschien eens iets gehoord en dat praat u nu na net of u er verstand van heeft. Dus not!

  reageer
 • jelle

   

  Als je niet ergens iets vanaf weet moet je er ook niet iets over melden! blijkbaar nooit in het buitenland geweest (buiten europa). Als je op Bali bent lopen ze gewoon rond in het wild. Ja dan kan je gebeten worden als je in de buurt komt, heeft niks met foto's of iets dergelijks te maken. Het kan gewoon gebeuren in het wild. en zoals eerder gezegd, Gebruik eens Interpuncties.

  reageer
 • Juvf

   

  Geen idee wat je zegt, maar volgens mij allemaal aannames. Wellicht interpunctie gebruiken..

  reageer
 • rob

   

  Sinds wanneer gaan apen naar flevoland op vakantie?

  reageer
 • Kareltje

   

  Laat die beesten dan ook met rust.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • piet

   

  moet je maar niet met dieren zoals apen op de foto willen opvakantie om dat je dat leuk vindt voor thuis armen aapjes willen dit ook niet en moeten dit met tegen zin en onder dwang van hun baas vaak doen of anders worden ze misschien wel gestraft dus niet zo raar he ! als je dan door een aap wordt gebeten in het buitenland of door andere dieren waar je voor gewaarschud wordt af te blijven en toch er naar toe gaan of er proberen aan te raken eigen schuld laat dieren in hun waarde en laat ze met rust het is al erg al de dieren dit over komt maar gelukkig helpt stiching aap deze dieren als u het maar meld waar deze dieren zitten en gevangen worden gehouden probeer st aap ze te reden maar ga niet op de foto met ze om dat het zo lief en leuk lijkt

  reageer
 • Chris

   

  Zijn die apen in Flevoland op vakantie?

  reageer
 • Kitty

   

  Komkommertijd ... :)

  reageer
 • Ih

   

  Nieuwsbericht in het kader van pruimentijd?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert