Asociale bestuurder botst op tegemoetkomende auto

LELYSTAD
Een 27-jarige automobilist is maandag op de Westerdreef in Lelystad uit de bocht gevlogen en frontaal op een tegenligger gebotst. Oorzaak van het ongeluk was volgens de politie het asociale rijgedrag van de man. De bestuurder van de tegemoetkomende auto raakte niet gewond.

Al voor het ongeluk was de Lelystedeling gevaarlijk bezig op de weg. Zo reed hij te hard en haalde hij rechts in. Dit was bovendien niet de eerste keer dat de man zich niet aan de verkeersregels hield. Ook in het verleden werd hij betrapt op dit soort gedrag in het verkeer.

De man is na het ongeluk aangehouden. Hij is getest op het gebruik van drank- en drugs en zal een boete krijgen.

reacties (8)

 • Rob

   

  Veel te slappe straf

  reageer
 • Amsterdammer

   

  Mee eens Rob. Waarschijnlijk krijgt hij pas een echte straf (nou ja, echt?) als hij iemand doodrijdt.

 • Thomas

   

  Rechts inhalen is niet echt een overtreding op zichzelf. Te hard rijden terwijl je dat doet wel. Als je niet te hard reed, maar toch rechts in kon halen, maakte iemand anders zich schuldig aan onnodig links rijden.

  reageer
 • Dick

   

  Thomas, ga je theorie even opfrissen. Rechts inhalen is wel degelijk een overtreding! Iets anders is het bij voorsorteerstroken, daar wordt het technisch niet gezien al inhalen. Je uitspraak over links plakken ben ik het dan wel weer mee eens, velen onder ons denken dat het gebod om zoveel mogelijk rechts te houden niet meer geldt. En te hard rijden? Wat is te hard? Harder dan de limiet? In veel gevallen is sneller rijden dan de limiet niet gevaarlijk. Echter in dit geval, ik vermoed dat het ongeval plaats heeft gevonden bij rotonde Larserdreef - Westerdreef of Westerdreef-Houtribdreef. Ja, daar rij je snel te hard. Je moet niet met 100 over een rotonde willen. Daarbij komt, binnen bebouwde kom, mogen dan wel de dreven zijn maar gevaarzetting bij asociaal rijgedrag is hier vele malen groter dan buiten op de snelweg.

 • Niek

   

  Als zo'n totaalmalloot mijn kinderen in gevaar brengt door dat rijgedrag, laat ik het niet van de rechterlijke macht afhangen of mijnheer wel of niet weer deelneemt aan het verkeer.

  reageer
 • Rob

   

  Westerdreef?! Zit amper een bocht in! Kan de Politie niet beter testen op cylindrische afwijkingen of aantal chromosomen?

  reageer
 • Verbaasd

   

  Oh u weet het allemaal?

 • Frits

   

  En een zeer brede middenberm. Hoe krijg je het voor elkaar dan een tegenligger te rammen? Inderdaad zouden wat meer tests terecht zijn.

 • ABS

   

  Ze zeggen toch wel 'foei' tegen hem, hè? Dat zal 'm leren en doet hij het noooooit weer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Je vraagt je af wat je allemaal mag uithalen met je auto, voordat men gaat inzien dat je gewoonweg een gevaar voor anderen bent en maar lekker moet gaan fietsen. Boetes zijn er om gedrag te corrigeren, zegt men, maar als dat duidelijk niet helpt, waarom dan doorgaan met boetes geven? Of de cursussen die niet hun doel bereiken.. Auto in beslag en rijbewijs kwijt, en monitoren. De volgende keer is iemand zijn leven kwijt door deze bekende types.

  reageer
 • Pzaal

   

  Het ergste is dat deze man straks weer vrolijk mag doorrijden in het verkeer.

  reageer
 • Jochem

   

  Maar zijn rijbewijs... die blijft hij mooi houden. 1..2...Hupsaké een cursus voor agressief rijgedrag achteraan plakken! Je bent 27 en bent je dus duidelijk niet bewust van het gevaar op de weg. Achterlijk, kansloos gedrag!

  reageer
 • Havenaar

   

  Inderdaad, dat mensen met zulk rijgedrag hun rijbewijs mogen behouden is belachelijk. Een keer de fout in is al erg, maar bij herhaling mogen ze van mij onmiddellijk rijbewijs invorderen, met de restrictie dat deze persoon binnen bepaalde tijd geen nieuw rijbewijs mag halen

 • Aron

   

  Als je meermaals dit rijgedrag vertoont laat je je ook niet stoppen door een ingenomen rijbewijs.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert