Plannen voor kiosk voor beginnende ondernemers

ALMERE
Er zijn plannen voor een ecologische kiosk in het centrum van Almere. Daarin moeten volgens initiatiefnemer Marcel Kolder beginnende ondernemers op een laagdrempelige wijze kunnen ontdekken of hun handel aanslaat.

Marcel Kolder wil dat de kiosk een zogenoemde Minimono wordt. Dit is een verplaatsbare mini-winkel die door Kolder is bedacht. De Minimono zit qua formaat tussen een marktkraam en een winkelpand in en moet op het Stadhuisplein komen te staan.

In het plan van Kolder krijgen beginnende ondernemers in de kiosk een half jaar de kans om hun waren aan te bieden tegen een gereduceerde all-in huurprijs. Bij gebleken succes kan de startende ondernemer verhuizen naar een pand elders in Almere en kan de volgende plaatsnemen in de Minimono.

De vergunning voor de kiosk is nog niet rond. Volgens Kolder kan dit nog maanden duren.

reacties (30)

 • Ivh

   

  Plan is prima. Kiosk ziet er goed en degelijk uit. In elke stad in het centrum. Info centrum en vvv bestemming past prima. Succes Marcel

  reageer
 • Robbie

   

  Goed plan want de huurprijzen in de stad zijn inderdaad te hoog voor startende ondernemers.

  reageer
 • Peter

   

  Voor een ondernemer in communicatie best wel een cruciale fout.

  reageer
 • peteratea

   

  Nogmaals, zonde domme foutjes: Het enige dat Kolder wil is zijn voor 100% gesubsidieerde idee 'Minimono' een bestemming geven. Die is er namelijk niet. Het zou mooi zijn als dit hem lukt, want dan gaan misschien andere steden (of stadsdelen) Almere volgen. Het is natuurlijk kommer en kwel als je iets het levenslicht laat zien dat niemand hebben wil. Het is toch een pruts ding, zeg nou zelf. Niets vernieuwend aan en inderdaad totaal overbodig. Als er momenteel ergens geen gebrek aan is is het wel winkelruimte. Het eenmanszaakje van Marcel Kolder is groot in het kansloos implementeren van volstrekt overbodige gesubsidieerde nonsens voor de samenleving. En dan zeg ik het nog netjes.

  reageer
 • John1967

   

  Echt nul meerwaarde. Marketing over de rug van de gemeente.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John1967

   

  Athlon is zonder e

  reageer
 • peteratea

   

  Het enige dat Kolder wil is zijn voor 100% gesubsidieerde idee 'Minimodo' een bestemming geven. Die is er namelijk niet. Het zou mooi zijn als dit hem lukt, want dan gaan misschien andere steden (of stadsdelen) Almere wellicht volgen. Het is natuurlijk kommer en kwel als je iets het levenslicht laat zien dat niemand hebben wil. Het is toch een puts ding, zeg nou zelf. Niets vernieuwend aan en inderdaad totaal overbodig. Als er momenteel ergens geen gebrek aan is is het wel winkelruimte. Het bedrijfje van Marcel Kolder is groot in het kansloos implementeren van volstrekt overbodige gesubsidieerde nonsens voor de samenleving. En dan zeg ik het nog netjes.

  reageer
 • Peter

   

  Kolder, dat is toch die meneer die samen met zijn vrouw een breed vertakt subsidienetwerk onderhoud in en rond Almere?

  reageer
 • Peter Dirkmaat

   

  Kosten zijn vrijwel gelijk aan huidige situatie, wat is de meerwaarde? Zinloos, overbodig en totaal niet interessant voor ondernemers waarbij overigens de verkopen steeds meer online plaatsvinden. Daarnaast is het ook nog eens een goede prooi voor inbrekers, hangjeugd en andere kwaadwillende lieden. Niet doen dus.

  reageer
 • Dirk Omnel

   

  Totaal overbodig, staat genoeg leeg

  reageer
 • Pzaal

   

  Stonden er vroeger ook aan de rand van het stadhuis plein. maar dan iets groter (waar nu de bieb en grote kleding winkel zitten) Daar zaten Ondere andere de ijswinkel die nu in haven zit en de wereld winkel in.

  reageer
 • Marcel Kolder

   

  Die bedrijven zijn ondermeer IJmere, LeasePlan, Rabo, Aethlon, en anderen. Zelf heb ik ook bijgedragen. Veel spannender kan ik het voor de reaguurders niet maken.

  reageer
 • Frank

   

  Wat een onzin, het zijn ondernemers, geen politiek. Als ik bedrijven vind die willen investeren in een project, dan gaat het helemaal niemand iets aan wie dat zijn.

  reageer
 • Romeo Zwart.

   

  Startende ondernemers gaan toch niet in zo'n plagiaathut zitten? Wat een kolder! Hopelijk is de gemeente verstandig en geeft hiervoor geen toestemming. Kado, pfff. Verdienmodel Kolder zal hij bedoelen.

  reageer
 • Freek

   

  Transparantie is wat deze wereld nodig heeft, geen achterkamertjespolitiek zoals zijn Groen Links verleden

  reageer
 • Frank

   

  Wat maakt het uit welke bedrijven het zijn. Wat is de meerwaarde om dit te weten.

  reageer
 • John1967

   

  Waarom zo geheimzinnig over deze weldoeners. Namen en rugnummers van deze gerenommeerden. There ons such thing as a free lunch.

  reageer
 • Ted

   

  Hebben we die kiosken laatst niet weggehaald in Almere Buiten of was dat Lelystad? Verplaats die dingen naar Almere Stad hoe ecologisch is dat.

  reageer
 • Freek

   

  Klopt. Het subsidiekanon van Almere komt met een totaal niet origineel idee, namelijk gejat uit de balkanlanden, de minimono. Zijn omroepplannen zijn mislukt (AOS red.) en zoekt een nieuw verdienmodel. Ga eens iets nuttigs doen zonder teren op andermans centen.

  reageer
 • Nico

   

  Een striptent! Om wat warmte te brengen onder de mensen. Voldoende glas om alles te zien.

  reageer
 • almere

   

  totale kolder hier dus , aan de wandellaan waar gewandeld moet worden . een geode plek is naast de rabotoren achter station almere centrum we zitten niet te wachten op zo,n hut laat ze maar eens wat doen aan de leegstand in het centrum daar valt nog wel wat aan te doen hier in almere

  reageer
 • Frank

   

  Beste Marcel, staat hij niet in de weg op het stadhuisplein? En de markt dan? Volgens mij neemt de markt 2 keer in de week elk plekje en hoekje op het plein in beslag en staat hij dus wel degelijk in de weg.

  reageer
 • marcel Kolder

   

  In reactie op Gijs Gans. De kiosk komt in principe op de plaats waar in het bestemmingsplan al ruimte was voor een kiosk. Dit plan is anderhalf jaar geleden goedgekeurd door de gemeenteraad en de provincie. Er zijn een 6-tal plaatsten in en rondom het stadshart aangewezen waar kiosken kunnen komen. De kiosk staat tegen het stadhuisplein aan, op de wandellaan, tussen stadhuis en bibliotheek. Daar is een plek van 15 m2 gereserveerd. De Minimono is slechts 9 m2. Op deze plaats staat hij niet 'in de weg'. Daar is al goed opgelet door de stadsplanologen van het stadshuis.

  reageer
 • Marcel Kolder

   

  Voor de duidelijk. De kiosk met een waarde van 35.000 euro is gedoneerd door een aantal gerenommeerde Almeerse bedrijven. Een kado voor de stad. Om de kleine economie een 'boost' te geven. De overheid of in een reactie 'de staatsruif' genoemd heeft hier niets mee te maken. Wijs om even te bellen om precies te weten hoe het zit inplaats van maar te roeptoeteren. De gevraagde huurprijs behelst de onderhouds- en beheerkosten, zoals verzekering, vergunning en precario van de betreffende gemeente.

  reageer
 • Gijs Gans

   

  Dit is niet iets waar in het stadshart van Almere direct behoefte aan is, en al helemaal niet op het Stadhuisplein. Verrommeling noemen we zoiets.

  reageer
 • Ireen

   

  Oplossing voor een niet bestaand probleem . Er is ruimte zat voor beginnende ondernemers daar hebben we geen kiosk voor nodig. Heer Kolder zoekt weer een nieuwe staatsruif.

  reageer
 • Haven

   

  Ook leuk voor Almere Haven!! Ook voor bv seizoens-producten. Zoals schaafijs oid.

  reageer
 • Huisvrouwtjes

   

  Goed idee, laat de rest van de polder graag volgen aub! Elke plaats in de polder heeft plek over (volgens mij) succes startende ondernemens :)

  reageer
 • urker

   

  wat een kolder in de polder.... Gedoemd te mislukken.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Nee hou mij in, te makkelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert