Mogelijk asbest gedumpt vlakbij speeltuintje in stadshart

ALMERE
Update woensdag 11:00 uur: Een deel van de Zadelmakerstraat in het centrum van Almere is woensdagochtend afgezet voor onderzoek. 

In het centrum van Almere, vlakbij platenhuis ‘t Oor, is mogelijk asbest achtergelaten in een grote vuilcontainer.

Monsters van het materiaal zijn dinsdagavond meegenomen door de Omgevingsdienst. De verwachting is dat woensdagochtend duidelijk wordt of het daadwerkelijk gaat om asbest. De container met puin staat vlakbij enkele speeltoestellen op het Touwslagerhof. Met plastic lint is de directe omgeving van de container afgezet.

Het puin is afkomstig uit een nabijgelegen winkelpand dat op dit moment wordt verbouwd.

reacties (10)

 • Spijker

   

  Die blokken zijn natuurlijk niet het enige materiaal wat asbest kan zijn, wat dacht je van die touwen. Ik vind het geen aanstellerij en de gemeente en de omgevingsdienst pakken dit goed aan! Jammer dat sommige mensen alleen naar zichzelf kijken en dan domme opmerkingen plaatsen als "aanstellen".

  reageer
 • Kees

   

  Mensen moeten zich niet zo aanstellen. Er is helemaal geen asbest in die container. Zijn gewone gasbetonblokken. Dat ziet toch iedereen. Kan wel zien dat het bij OF de kom de kommers tijd is aangebroken. Tjongejongejonge

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  "Is het voor eventuele kinderen erger dan voor anderen?" - ja, dat is het zeker. Zelf ben ik 53, als ik nu begin met het oplopen van asbestkanker heb ik die rond mijn 93e. Als ik dat al haal. Weinig aan de hand. Kinderen daarentegen hebben nog alle tijd om dat te ontwikkelen. Erger dus ja.

  reageer
 • Jan

   

  Zal wel meevallen. Zoveel mensen wonen er op dat stukje ook niet.

  reageer
 • Rob

   

  Meneer de Ingenieur tenminste zo doet u zich voor laten we eerst eens het onderzoek afwachten, u geeft aan dat mensen feitelijk geen benul hebben van de risico's en hoe die zich manifesteren. Over Asbest is genoeg bekend dus u opmerking klinkt wijs maar slaat in deze helemaal nergens op. Nogmaals zinnig is om eerst het onderzoek af te wachten toch.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Vreemd toch dat mensen reageren alsof het radioactief zou zijn. Men heeft geen benul van de feitelijk risico's en hoe die zich zouden manifesteren. Is het voor eventuele kinderen erger dan voor anderen? Overigens zal het wel loslopen. Waar zit in zulke moderne gebouwen nog asbest?

  reageer
 • Bewoner

   

  Leuk dat de directe omwonenden op de hoogte worden gesteld! Niet dus... Loop hier bijna dagelijks langs

  reageer
 • Kraaipoel

   

  Gedumpt Niet echt de juiste woordkeuze

  reageer
 • Pimpernel

   

  Het zal een communicatie fout zijn de container is meer waard dan de inhoud.

  reageer
 • ohm1981

   

  Als het daadwerkelijk asbest dan hoop ik dat er iemand een stevige boete krijgt! Iemand zal er maar mee in aanraking komen . Al is het in vaste toestand.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert