Uitstapplekken voor reeën worden nog dit jaar aangelegd

LELYSTAD
In het Gelderse Diep in Lelystad worden nog dit jaar zogenoemde uitstapplekken voor reeën aangelegd. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het komt geregeld voor dat een dier vanuit het aangrenzende bos het water inloopt en door de hoge beschoeiing er vervolgens niet meer uit kan komen. Reeën kunnen goed zwemmen, maar uiteindelijk verdrinken ze door uitputting. In mei moest de brandweer een ree uit de vaart halen.

Bewoners van de naastgelegen wijk Zoom kaartten het probleem twee jaar geleden aan via het toenmalige SP-raadslid Simon Polman. Omdat er niets gebeurde, stuurde hij onlangs een brandbrief naar de gemeente. 

reacties (6)

 • Kees

   

  En dit gaat zeker weer een vermogen kosten. Dan redden we daar 1hert mee. Jopie. De volgende stap is extra stoplichten dat de vossen beter en veiliger de woonwijk in kan zeker. Hou op met geld weg te gooien van deze onzin!!!!!!!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  8 (ja 8!) jaar geleden ging de toenmalige Raad al akkoord met een plan van een aantal politieke partijen om te zorgen voor lagere oevers bij vaarten en open water, met name om reeën en andere zoogdieren makkelijker te laten oversteken. Toen ging het ook om het Gelderse diep en andere bekende plekken. Het huidige college heeft blijkbaar oordoppen op gehad destijds, net als met de LED-verlichting in Lelystad...

  reageer
 • Rinus

   

  Het huidige college was er toen niet!

 • Vissekla

   

  Als ze met de Ree-bus komen, kunnen ze nu fatsoenlijk uitstappen....

  reageer
 • Jodokus

   

  Vergeet vooral geen borden te plaatsen hoeveel meter het naar links of rechts is naar de volgende uitstapplek... Denken ze nu echt dat een ree gaat zoeken naar een uitstapplek ? dat dier wil er gewoon zo snel mogelijk uit....

  reageer
 • han.

   

  Heel goed dat dit gebeurt. Ik heb het een paar jaar geleden ook een keer gezien dat zo'n ree er niet uit kan komen. Brandweer en dierenambulance erbij met een bootje maar ze konden het beestje niet meer vinden. Verhaal was toen dat jonge herten verjaagd worden uit het gebied door oudere en dat gaat gepaard met veel geweld. Dan vluchten de jonge beestjes in het water.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Altijd handig zo'n reeplank.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert