Staatsbosbeheer: pas op voor hitsige reeën

FLEVOLAND
Automobilisten in Flevoland moeten oppassen voor hitsige reeën die onverwacht de weg kunnen oversteken. Daarvoor waarschuwt Staatsbosbeheer. De jaarlijkse paringstijd is aangebroken waardoor de dieren minder schuw en voorzichtig worden.

Volgens boswachters kunnen automobilisten het beste stapvoets langs een ree rijden die langs de weg staat. Dat verkleint de kans dat het dier onverwachts tegen de auto rent.

In de bronsttijd rennen reeën soms plotseling de weg over, omdat de mannetjes in die periode achter de vrouwtjes aanjagen om haar het hof te maken. Ze letten daarbij minder op hun omgeving en kunnen zo een gevaar opleveren voor weggebruikers. De paringstijd is van eind juli tot begin augustus.

reacties (4)

 • Henk

   

  Pas op voor Staatsbosbeheer ! Zij maken met grof geweld de Flevolandse natuur kapot. Dus kijk uit als grote machines plots de weg oversteken als deze uit het bos (nou ja, wat het nog moet voorstellen) komen.

  reageer
 • Jan

   

  Ik kijk altijd uit voor grote machines wanneer die de weg oversteken, of ze nu uit een bos komen of niet. En ach, er wordt al zoveel landbouwgrond opgeofferd voor nieuwe natuur, er komt alleen maar meer 'natuur' bij.....

 • WimLely

   

  Je hebt groot gelijk Henk. Wel van een bos wortels. Dus doe je wollen sokken snel aan en schuif je sandalen in!

 • Jos

   

  Dick, kom er maar in appen en reeien gaan niet samen?

  reageer
 • VAn eind juli tot begin augustus. Oh.

  reageer
 • Erik

   

  Huh....is de gemeenteraad dan niet met reces?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert