Hekken tegen fietsers op de stoep

DRONTEN
Bewoners van de Koggestraat in Dronten zijn blij met de nieuwe hekken die het fietsen op de stoep tegengaan. De overlast is daardoor sinds dinsdag behoorlijk afgenomen.

Nadeel is wel dat mensen met een scootmobiel geen gebruik meer kunnen maken van het trottoir van de Koggestraat, omdat de dwarsgeplaatste hekken dicht op elkaar staan.

Zo'n dertig fietsers gebruikten dagelijks het voetpad om vanuit de wijk sneller naar het winkelcentrum te komen. Sinds de hekken zijn geplaatst, is het gebruik van deze route met 90 procent verminderd, volgens de bewoners. De fietsers nemen nu het naastgelegen fietspad en de parkeerplaats om op hun bestemming te komen.
 

reacties (20)

 • Thunder

   

  Nu de rest van Dronten nog? Het is ongelofelijk hoe hier in Dronten de fietser vogelvrij is geklaard. Bijna over hebben de fietsers voorrang, dit is wel een goede zaak maarde fietser in het algemeen neemt die voorrang ook gewoon. Er wordt nog niet eens gekeken of de auto wel stopt. En dan nog maar te zwijgen over het voeren van verlichting......het is heel bijzonder om hier in Dronten een fietser te zien met goede werkende verlichting. Het trottoir of de stoep, iets wat voor voetgangers en mensen in rolstoelen en met rollators is bedoeld, wordt hier in Dronten overal misbruikt als fietspad. In een woord....ASOCIAAL te noemen. Het wordt nu eens tijd dat er in Dronten een keihard wordt opgetreden tegen dit asociale gedrag. Ik denk dat de politie een aardige campagne op mag zetten, zodat de stoep weer voor voetgangers is, en niet meer wordt misbruikt door asociale, onwetende en zeer luie mensen in ons dorp.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Wat een heisa! Er staat maar één blok met zes huizen langs het pad.

  reageer
 • Nico

   

  Zijn er nog bewoners die niet in een rolstoel zitten?

  reageer
 • w. sonnemans

   

  Helemaal mee eens Een obstakel die niet helpt

  reageer
 • drontense

   

  De meneer die voor de camera reageert vanuit zijn hoekwoning, geeft zelf ook niet het goede voorbeeld. Meneer fietst zelf ook op de stoep. Laat hij zelf het goede voorbeeld geven aan zijn kleinzoon. Nu zijn heel veel mensen de dupe. Met name mensen uit de wijk met een Scootmobiel of rollators.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dus

   

  Euhmm denk 1 uit de hele blok.. Nooit wat gehoord haha.. En ook nooit last van de fietsers gehad hier..

  reageer
 • De ingenieur

   

  Zo te zien staan de hekken op 4 tegels van elkaar. Dat is ruim één meter. Dat zal ook de genormeerde afstand zijn. Het is verbazingwekkend dat fietsers zich hierdoor laten tegenhouden. Dat duurt maar een paar dagen.

  reageer
 • drontense

   

  Gelukkig niet. Het zijn de mensen die in het blok wonen en zelf ook op de stoep fietsen. Eerst zelf een goede voorbeeld geven. Ook naar je kleinkinderen!

  reageer
 • Dus

   

  Oh wat zijn we blij! We wisten niet eens dat ze er kwamen.. Mijn schoonvader met zware copd die niet meer ver kan lopen en afhankelijk is van scootmobiel kan niet eens meer bij ons komen.. Hadden totaal geen last van de mensen die langs kwamen.. 2 van de drie op de filmpje wonen hier niet eens.. Het kan gewoon niet dat mensen in een speciale rolstoel of scootmobiel er niet meer langs kunnen.. Er komen veel mensen voorbij om boodschappen te doen vanuit de regenboog en tussendek. Waar het voor hen een stuk onveiliger word.. Dus oh wat zijn blij.. Goed gedaan gemeente!

  reageer
 • Dus

   

  Nou nee.. Belachelijk die hekjes.. Mensen die moeilijk te voet zijn kunnen er niet eens meer langs.. Nooit last gehad van de fietsers.

  reageer
 • Johan

   

  Op de foto is te zien dat de doorgang tussen beide hekken ruim een meter is! Als u daar niet tussendoor kan dan vraag ik mij af hoe u in uw huis komt, de voordeur is meestal maar 80 tot 90 cm breed. Nee u zult er niet op volle snelheid doorheen kunnen, ach misschien moet u gewoon de tijd nemen/onthaasten!

  reageer
 • Pzaal

   

  Aanstellerij op de top.

  reageer
 • Sn

   

  Zullen vast diezelfde zeurkousen zijn die ook bij "Frank Visser doet recht" klaagden over het café dat er al jaren voor hun komst zat.

  reageer
 • Frits

   

  Nee, dat moet Lelystad niet doen. Laat Lelystad maar wel rekening houden met gehandicapten en mensen met kinderwagens en bagagekarretjes. Ik schaam me dood dat een Nederlandse gemeente dat niet doet.

  reageer
 • Frits

   

  Volgens mij is er in de Tweede Kamer een motie aangenomen om de Wet Gelijke Behandeling bij Chronische Ziekte of Handicap uit te breiden met de openbare ruimte. Die wetswijziging wordt nu uitgewerkt, en zal in 2017 of 2018 van kracht worden. Dan zal Dronten deze rolstoelonvriendelijke hekjes weer weg moeten halen. Zonde van het geld dus. En wat is het wereldschokkende probleem: 30 fietsers, medebuurtbewoners, per dag.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Belachelijk. Ipv bekeuren wordt gekozen voor het bewust hinderen van gehandicapten. In en in triest.

  reageer
 • Pieter

   

  Goede actie, dit ook graag in Lelystad

  reageer
 • Ron

   

  Ach wat een probleem zeg. Of Dronten geen grotere problemen heeft.

  reageer
 • bewoners boeierstraat

   

  Jammer dat er maatregelen nodig zijn. Eerst worden achterpaden gedeeltelijk dichtgemaakt omdat jeugd blijft hangen en overlast bezorgd in het achterpad. Nu zijn er maatregelen nodig omdat mensen zo nodig op de fiets gebruik maken van de stoep. Heel veel mensen maakten gebruik van dit stukje stoep. Niet alleen mensen met Scootmobiel maar ook oudere met rollator, ouders met kinderwagen. Vooral de oudere zijn nu de dupe daar zij met rollator moeten oversteken op een plek waar geen zebrapad is. Daarnaast wordt er op de weg bij het tussendek hard gereden. Het is wachten op een ongeval

  reageer
 • Rolstoel

   

  Nou dan zijn de mensen die in een aangepaste rolstoel zitten mooi klaar mee!!! Als de scootmobiel er niet langs kan dan kunnen deze stoelen er ook niet meer langs! Dronten is al niet rolstoel vriendelijk vanuit de regenboog naar het centrum met al die op en af stukjes. En dan ook nog deze hekjes plaatsen. Schandalig!! Nu moeten de rolstoelen en scootmobielen of om lopen/ rijden, of op de straat lopen waar de auto's rijden. Lijkt mij niet wijs!! En gevolg dat de ouderen nog minder vaak in het centrum komen! Ik mag hopen dat de gene die dit bedacht snel op het matje moet komen. En dat deze dingen aangepast gaan worden voor de rolstoelers en scootmobielen!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert