Jongleerfestival met duizenden deelnemers van start

ALMERE
Duizenden jongleurs, straatartiesten en acrobaten zijn neergestreken in Almere voor de European Juggling Convention. Het festival duurt 9 dagen en wordt gehouden in en rond de Topsporthal in Almere Poort. Het evenement wordt al voor de 39e keer gehouden. 

Aankomst
Bij de ingang van het festival stonden zaterdag lange rijen deelnemers. De jongleurs komen uit alle uithoeken van Europa om op te treden, te oefenen en mee te doen aan workshops. Ze slapen op een speciaal ingerichte camping naast de Topsporthal en kunnen trainen in een van de vele grote tenten op het terrein. 

Parade
De deelnemers blijven niet de hele tijd op het terrein; ze treden ook op in het centrum van Almere. Ook lopen de 5.000 artiesten zondag in een lange parade door de binnenstad. De parade wordt afgesloten met een show op de Esplanade die om 15.30 uur begint. De parade wordt live uitgezonden op radio en televisie vanaf 13.00 uur. 

reacties (3)

 • Freek

   

  Triest om deze veelal uitgemergelde kinderen hun kunstjes uit te zien voeren! De dieren in het circus werden veelal beter behandeld, maar de meeste daarvan liggen nu als haardkleedje in een doorzonwoning! Ruim 90% van deze artiesten zal een vergelijkbaar lot boven hun hoofd hangen!

  reageer
 • Jerry

   

  Morgen mag je gratis kijken en overal aan meedoen. Dacht ik te hebben gelezen op de borden in het stads hart.

  reageer
 • Joost

   

  Ik jongleer wel 's met drie balletjes, puur als hobby. Ik zou graag wel willen gaan om wat meer te zien, maar ik vind 40 euro voor een dagticket echt te veel geld voor zoiets.

  reageer
 • Jeroen

   

  Als je op de website kijkt, zie je dat er genoeg gratis voorstellingen zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert