Kapot mini-eiland misschien niet terug naar oude plek

ALMERE
Het mini-eiland in het Weerwater in Almere komt misschien op een andere plek te liggen. Het nieuwe eilandje, dat gemaakt is van piepschuim, is beschadigd geraakt en een deel ervan is afgedreven naar de Stadswetering. Vandaag zullen de afgedreven delen teruggebracht worden naar het Weerwater. Komende dinsdag bekijkt de maker van het eiland of het nog kan worden gerepareerd en of de huidige plek wel goed is.

Hoe de beschadiging is ontstaan is onduidelijk. Een woordvoerder van de gemeente denkt aan vandalisme omdat het eiland zo stevig vastzit. De gemeente wilde meerdere mini-eilandjes in het Weerwater plaatsen, als middel tegen de waterplanten. Op het eiland groeit gras dat dezelfde voedingsstoffen nodig heeft als de waterplanten. Hierdoor blijft er minder voedsel over voor de waterplanten, die dan naar verwachting minder groeien. 

Het hele plan wordt nu opnieuw bekeken. Ook wil de gemeente duurzamer materiaal laten gebruiken.
 

reacties (4)

 • peteratea

   

  Die twee ringetjes die de zeskanten aan elkaar houden, door het plastic, die redden het nooit,.. Ik zie een zeef fragiele constructie, waar het piepschuim al kapot is geschuurd,.. En inderdaad piepschuim drijft kletterend op het water,... Niet te hopen dat hier subsidie aan gegeven is of wordt.

  reageer
 • Carin van Hout

   

  Nogmaals ... We zijn regelmatig aan de wandel langs het Weerwater - Meeresteinkade en kunnen het weten! Er is hier geen sprake van vandalisme. Tenzij je de honderden meerkoeten in de omgeving, die ook op het eiland proberen te nestelen (rietmateriaal aanwezig!) aansprakelijk wilt stellen. Zelfs dan! Vanaf windkracht 5 spookt het op het Weerwater. Alle piepschuimdelen slaan aan het schuren en rukken zich vervolgens los. Het is triest, maar waar! Aan de Meeresteinkade drijft al enige tijd zeer fijn afgesleten piepschuim, dat nu een gevaar vormt voor de watervogels en vissen (er drijft al een dode vis). Na een eerdere storm is e.e.a. al eens hersteld. Gewoon accepteren; Oxatur is niet de oplossing voor het Weerwater - waterplantenprobleem. Helaas!

  reageer
 • Rene

   

  Hè ja: piepschuim in de natuur. Hoe dom kun je zijn.

  reageer
 • Evros

   

  Gewoon vanzelf gebeurd toch ! Geen probleem, we gaan weer van voren af aan beginnen maar dan wel 1000 volt erop aub !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert