Gewonde bij ongeval tussen bus en auto

ALMERE
De bestuurster van een auto is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een stadsbus op de Maldivenweg in Almere Buiten. Dat meldt de politie.

Rond 18.30 uur kwam de vrouw in botsing met de bus. Volgens de politie zou er ook een klein kind bij de aanrijding betrokken zijn. Die kreeg van de politie een knuffel als troost. Het letsel van de vrouw zou meevallen, maar omdat ze zwanger is, is ze toch voor de zekerheid voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De schade aan de auto is aanzienlijk. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De plek van het ongeval werd afgezet. Daardoor was het busverkeer gestremd. 

reacties (8)

 • Rauhfaser

   

  De deskundologen zijn niet op vakantie zo te zien.

  reageer
 • Pieter

   

  Hoezo de politie doet onderzoek hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Beetje raar de hele voorkant van de auto zit in elkaar. Als degene in de auto geen voorrang heeft verleend dan zal 1 kant van de auto beschadigd zijn. Ik heb eerder het idee dat de persoon in de auto wilde afkorten via de busbaan en achterop de bus is geklapt. Maar het is zo en zo duidelijk wie fout is.

  reageer
 • karin

   

  Er stond een grote jeep geparkeerd gelijk aan de bus baan.. Dan maak je een rare hoek om over te steken en heb je geen zicht op het verkeerslicht. Het is heel onoverzichtelijk en mij ook bijna gebeurt. Ik ben blij dat Mark en Dick nooit een fout maken in het verkeer..

  reageer
 • .VV.

   

  Wat een nargiheid voor die mensen die er bij betrokken zijn.

  reageer
 • Celine

   

  Laatst ben ik nét niet aangereden op precies hetzelfde punt! Als je parallel aan de busbaan rijdt en dan de hoek om draait om de busbaan over te steken, heb je best onduidelijk zicht.... Er is wel een verkeerslicht, maar kennelijk niet altijd goed te zien.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Als je het niet goed kan zien stop je toch even om te kijken? Maar blijkbaar is doorrijden gemakkelijker ... Met dit ongeval als gevolg.

 • laat alle reacties zien
 • Mark

   

  Is niet verwonderlijk. Vanmiddag toen ik ik de bus zat schoot er ook weer een fietser zo over de busbaan. Echt vlak voor de bus door rood! Dit is dagelijkse kost voor die chauffeurs. Wat bezielt die mensen in Almere toch om twee meter voor een bus over de busbaan door rood te schieten? Rijbewijs innemen van dit soort figuren. Direct!

  reageer
 • Lely...

   

  Rijbewijs innemen van een fietser...?? Tuurlijk....!!!

 • Kees

   

  Kom er maar in voor iedereen die denkt te weten hoe het precies zit. Niet gehinderd door enige kennis van vastgestelde feiten. Laat de onderbuik maar weer lekker gaan

  reageer
 • Dick

   

  Nou ja, vrij duidelijk, negeren van een rood licht. Bus was in dienst, lijn 3 is achterop de bus te lezen, dus bus heeft VRI voor hem op groen gezet.

  reageer
 • Fietser

   

  Hoe vaak ik het wel niet zag gebeuren (op de fiets of vanuit de bus) dat de bus door rood heen reed. Buschauffeurs zijn zelf ook regelmatig kleurenblind en denken dat ze maar gewoon door mogen rijden. Zeker weten dat de auto rood had (en de bus dus groen) doe je dus niet!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert