Ruim negen jaar cel geëist tegen medeplichtige rioolmoord

ALMERE
Voor het gerechtshof in Leeuwarden is ruim negen jaar cel geëist tegen een 50-jarige vrouw voor medeplichtigheid aan de zogeheten rioolmoord in Almere. Ze was volgens het Openbaar Ministerie in 2008 ook betrokken bij het dumpen van het lichaam van de vermoorde Almeerder René Karamatali. 

Hoge Raad zag niet genoeg bewijs
De vrouw was destijds de vriendin van één van de hoofdverdachten. Zij werd in eerste instantie veroordeeld tot 14 jaar cel en in hoger beroep tot 9,5 jaar cel. Ze ging naar de Hoge Raad en die verwees de zaak weer terug naar het hof, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn dat de vrouw mededader was.
Volgens het OM is ze wel medeplichtig omdat zij heeft geweten van de plannen om de Almeerder om het leven te brengen. 

Waarvoor zijn de hoofdverdachten veroordeeld?
Twee hoofdverdachten zijn eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen van 29 jaar voor de de moord. Karamatali werd neergeschoten en zijn lichaam werd in een rioolput gestopt in Almere Buiten. De mannen zijn ook verantwoordelijk voor de moord op de Amsterdammer Brian Stein in datzelfde jaar. Zijn lichaam werd teruggevonden in een kofferbak. Eén van de veroordeelde mannen zei dat hij door de slachtoffers werd afgeperst. 

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert