Kritiek van bezwaarcommissie op kamerverhuur

LELYSTAD
De vergunning voor kamerverhuur in een woning aan het Karveel in Lelystad is te gemakkelijk verleend. De gemeente moet dat besluit beter motiveren. Dat zei de Commissie Bezwaarschriften woensdagochtend tijdens een hoorzitting.

Sinds dit voorjaar wonen er studenten in het huis. De buren hebben daartegen bezwaar gemaakt. Zij zeggen nu al overlast te hebben en vrezen voor een waardedaling van hun woning. De gemeente liet dit voorjaar weten dat zij niet anders kon doen dan een vergunning voor kamerverhuur te verlenen.

"De gemeente overtreedt haar eigen norm"
De buren hebben hun bezwaren woensdag nog eens toegelicht. Volgens hen heeft de gemeente niet onderzocht of de komst van de studenten voor extra parkeeroverlast zorgt. Ook is er in de naaste omgeving al een pand met kamerverhuur, waardoor de gemeente de eigen norm zou overtreden. 

Volgens de Commissie Bezwaarschriften moet de gemeente alsnog beter motiveren waarom aan alle voorwaarden voor kamerverhuur is voldaan. Over een paar weken komt de Commissie met haar definitieve oordeel en een advies. Het college van burgemeester en wethouders moet vervolgens een besluit nemen. 

reacties (9)

 • Dj

   

  Deze journalist heeft het niet zo goed begrepen volgens mij?

  reageer
 • Poe

   

  Huis toevallig van iemand met connecties in de gemeenteraad? Wat een aanfluiting dit.

  reageer
 • Harmen

   

  Dit is een oude foto de eigenaar heeft de voorkant schoongemaakt in mei?

  reageer
 • Justin

   

  Studentenhuis?? Er wonen daar toch helemaal geen studenten??

  reageer
 • Omroep Flevoland

   

  Er woont 1 student in dit huis, dus check de informatie voordat er iets in het nieuws komt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik de Nooij

   

  Wij hebben ook een kamerverhuurpand in de straat en ik heb hier eigenlijk nog nooit last van gehad?? Begrijp niet zo goed wat hier dan het probleem kan zijn. Studenten in Lelystad lijkt me ook een beetje raar trouwens?? Mensen die zeuren zul je altijd blijven houden. Denk dat je beter goede afspraken kan maken met de verhuurder. Dat hebben wij ook gedaan.

  reageer
 • Bas

   

  Thomas begrijpt er inderdaad niets van, want alles moet opnieuw worden getoetst.

  reageer
 • Anna

   

  Uit ervaring is dit 'n beginnende kinderziekte. Op een gegeven moment is de herrie over. Gewoon afspraken met de studenten maken. 'S avonds tot 11.00 uur muziek (normaal gehoor) aan. Geen peuken op straat gooien en papier oprapen/weg gooien in 'n bak. Voor parkeer overlast heb je geen last. Studente kunnen zich geen auto veroorloven. Alles doen zij op de fiets of maken gebruik van het openbaar vervoer. Op een gegeven moment is het gezellig met de studenten, zij staan klaar voor je om te helpen enz.

  reageer
 • Thomas

   

  Mooi dat de bezwaar-zeurders hier ongelijk krijgen. Er is geen waardevermindering, dat is bekend. Er is geen overlast, dat is ook bekend. Dan blijft dus over dat iemand bekrompen is en bezwaar maakt omdat hij alleen maar 'mensen zoals ik' in de buurt wil. Welnu, dat is geen geldige bezwaargrond, dus die vergunning is prima. Volkshuisvesting is belangrijker dan de onderbuik van een paar mensen die iets tegen studenten hebben.

  reageer
 • Willy

   

  Mensen als Thomas, alias Jozef kun je maar beter negeren. Zijn bedoelingen en belangen zijn verre van integer. Graag zou ik op een of andere wijze in contact willen komen met de bezwaarmakers aangezien ik hier al jaren mee bezig geweest ben en een schat aan informatie bezit waarmee bezwaarmakers wellicht hun voordeel kunnen doen.

 • Ik

   

  Volgens mij hebben wij verschillende stukken gelezen. De "zeurders" hebben helemaal geen ongelijk gekregen. Er wordt juist onderzocht of alles wel mocht. En ja als je in bepaalde wijken een woning koopt verwacht je geen studentenhuis naast je.

 • Frans

   

  Zonder iets af te doen aan het feit dat iedereen recht heeft op een dak boven zijn hoofd. Hoe zou Thomas reageren als het een investeerder behaagd een verdien model te ontwikkelen om bv statushouders aan een kamer te helpen. Als Thomas dat naast zijn huis ok vindt dan zijn zijn uitlatingen terecht waar het een onderbuikgevoel denken betreft. Onbekend is of Thomas zelf een kamerverhuur vergunning op zijn huis heeft aangevraagd. Niet om kamers te verhuren maar om zulk overlast op tenminste 200 meter te houden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert