Inzameling voor rolstoel Fleur gaat goed

EMMELOORD
De inzamelingsactie voor een sportrolstoel voor de 9-jarige Fleur uit Emmeloord, loopt goed. Er is de afgelopen week 1.000 euro opgehaald. In totaal is er 4.000 euro nodig.

Fleur is meervoudig gehandicapt en houdt van sport. Samen met haar vader doet ze mee aan triatlons. Bij het onderdeel lopen wordt ze voortgeduwd in een soort buggy, maar deze biedt onvoldoende steun.

Toen de bekende triatleet Maryvonne van den Berg dat afgelopen weekend zag bij de triatlon op Urk, ondernam ze actie. Samen met speaker Ruud de Haan begon ze een inzamelingsactie op internet. 

reacties (11)

 • drontense

   

  De gemeente heeft een zorgplicht! Al heeft fleur een aangepaste rolstoel voor dagelijks gebruik, dan moet het mogelijk zijn om fleur ook deel te laten nemen aan een passieve bezigheid. Dit komt haar ten goede omdat ze buiten komt en andere mensen ontmoet en haar vader is actief bezig met sporten. Ook vader / dochter band wordt opgebouwd.

  reageer
 • Lely...

   

  Gezien het tijdstip waarop je deze reactie geschreven hebt, ga ik ervan uit dat je te diep in het glaasje hebt gekeken en/of hallucinerende middelen hebt gebruikt en dat je niet meer helder kon denken. Wanneer dit niet het geval is kan je dus helemaal niet nadenken en moet je jezelf echt KAPOT SCHAMEN.......................!!!!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • RL

   

  Echt, veel harder kantje niet reageren...schaam je.

  reageer
 • Dirk

   

  Raar verhaal, geld ophalen voor een sportrolstoel terwijl ze wordt voortgeduwd en zelf er alleen maar in zit. Ze sport dus zelf niet eens. Misschien dat ik ook maar een inzameling moet gaan houden voor een nieuwe stoel om Studio Sport te bekijken!

  reageer
 • Maryvonne

   

  Beste Drontenaar, Fleur heeft uiteraard een goede rolstoel met zitorthese voor dagelijks gebruik. Deze is helaas niet geschikt om mee hard te lopen. De jogger die nu gebruikt wordt voor het hardlopen is niet ideaal, maar het plezier weegt zwaarder. Deze jogger wordt voor maximaal een half uur gebruikt. De sportrolstoel die op het oog is, is geen sportrolstoel zoals u wellicht ziet bij para-atleten of rolstoelbasketbal. Dat zijn zogenaamde actieve stoelen. Voor Fleur wordt een passieve stoel met goede ondersteuning/zitorthese aangemeten. Daarnaast kan alles goed afgemeten worden voor de hardloper erachter, zodat deze ook geen klachten krijgt. Win-win situatie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Als Fleur onvoldoende steun heeft in een buggy moet je haar daar ook niet in vervoeren! Daar heeft ze toch een rolstoel voor? En als die niet voldoet moet die voor haar aangepast worden. Een sportrolstoel ondersteunt nagenoeg niks. Heeft ze niet meer baat bij een zitorthese op haar rolstoel? Een sportrolstoel is net zo niet-functioneel als deze buggy.

  reageer
 • Burger

   

  Een gehandicapt kind hoeft geen cent te kosten hoor. Meeste zo niet alles wordt vergoed door gemeente of zorgverzekering. Alleen extra's zoals een aangepaste fiets of 2e rolstoel niet omdat je dan al een vervoersaanpasding hebt (bijv een aangepaste auto of gewone rolstoel). Mooi initiatief van hun hoor. Hoop dat ze snel haar rolstoel krijgt.

  reageer
 • Redactie Omroep Flevoland

   

  Beste Bert, de eerste zin van het bericht is rood gemaakt. Als u daarop klikt dan komt u op de website terecht waarop alles uitgelegd wordt. Hartelijke groet, online redactie Omroep Flevoland.

  reageer
 • Bert

   

  Ik wil graag iets bijdragen. Lees echter nergens waar en hoe ?????????

  reageer
 • Carry

   

  Je bent weer goed op de hoogte. En dan moet je er ook maar geld voor hebben de handicap van Fleur kost het gezin al veel geld. En de gemeente verkoopt geen sportrolstoel!

  reageer
 • MarkS90

   

  Gewoon zelf kopen en afrekenen. Dat kan bij de gemeente.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert