Grote beurt voor brug over Noordersluis

LELYSTAD • Di 23 augustus 2016 | 17:25 • Dinsdag 23 augustus 2016 | 17:25
De provincie heeft dinsdagavond en -nacht gewerkt aan de brug over de Noordersluis bij Lelystad. Die krijgt een grote onderhoudsbeurt. In de nacht van dinsdag op woensdag is een brugdeel uit de sluis gehesen.
Het gevaarte van ruim 70.000 kilo is vervolgens op een dieplader naar Groningen gebracht. Daar krijgt het bij de fabrikant onder meer een verfbeurt en wordt roest verwijderd. Over drie weken wordt het weer teruggeplaatst en wordt het andere deel van de brug verwijderd. 

Maximale doorvaarhoogte
De scheepvaart ondervindt tot oktober hinder van de werkzaamheden. In die periode kan de brug over de sluis niet worden bediend. Daarom geldt een hoogtebeperking. De maximale doorvaarthoogte is dan 6 meter en 10 centimeter. 

Omlopen en -fietsen
Fietsers en voetgangers kunnen tot 14 oktober geen gebruik meer maken van de weg over de sluis langs de Houtribweg omdat auto's gedeeltelijk over het fietspad worden geleid. Zij zullen om moeten fietsen en lopen via het Woonhavenpad.
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel