Aviodrome koopt gerestaureerde DC-3

LELYSTAD • Wo 24 augustus 2016 | 17:13 • Woensdag 24 augustus 2016 | 17:13
Het luchtvaartpark Aviodrome in Lelystad krijgt binnenkort een DC-3 uit 1944. Het park heeft het vliegtuig gekocht van de Dutch Dakota Association. Aan de restauratie is twaalf jaar gewerkt, waardoor het toestel uiteindelijk weer kan vliegen. 

Luchtwaardig vliegtuig
Aviodrome heeft al twee DC-3’s, maar die zijn niet luchtwaardig. Het nu aangeschafte model is dat wel, al heeft het eerst twee nieuwe motoren nodig om weer te kunnen vliegen. Aviodrome heeft die motoren onlangs aangeschaft. Ze worden in Lelystad op het vliegtuig gemonteerd. De DC-3 verkeert verder in perfecte staat en kan in de nabije toekomst weer vluchten uitvoeren.

Over het water
De Dakota staat nu nog in een hangar op Schiphol en gaat binnenkort over het water naar Lelystad. Daarvoor gaan de vleugels er af. Het is de bedoeling om het vliegtuig voor eind volgende maand in Lelystad te krijgen.

Tweede DC-3
Het is de tweede Dakota DC-3 die rond die tijd naar Lelystad verhuist. Ook het vroegere privétoestel van prins Bernhard en latere regeringsvliegtuig komt naar Lelystad Airport. Die Dakota is van de DDA en wordt ondergebracht bij het Catalina watervliegtuig. Het is de bedoeling dat beide historische vliegtuigen vanaf het Lelystadse vliegveld vluchten gaan maken.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Lelystedeling

    Wo 24 augustus 2016 Woensdag 24 augustus 2016

  Ja veel kisten staan buiten weg te kwijnen, oa de DC4. Zonde

  reageer
 • Maartje

    Wo 24 augustus 2016 Woensdag 24 augustus 2016

  Dit is echt heel gaaf! Gauw nog maar eens naar het inspirerende Aviodrome

  reageer
 • De Vries

    Wo 24 augustus 2016 Woensdag 24 augustus 2016

  Hopelijk gaan ze daar dan beter mee om dan met de andere vliegtuigen. Die staan buiten weg te rotten. Het condens staat op de ramen bij de toestelen die buiten staan. Schandalig! Van conserveren of luchten hebben ze nooit gehoord. De Constellation zou ook ooit vliegen. Nou, forget it, die vliegt nooit meer. Al dat werk voor niets geweest. Straks zijn er geen piloten meer die daar nog mee kunnen vliegen. De Neptune. Zou ook vliegwaardig gemaakt worden. De Friendship. Was vliegwaardig. De DC-4. Ooit vliegend naar Schiphol gekomen. Nee, geef mij maar een echt museum zoals ze die in de UK hebben. Geen speeltuin.

  reageer
 • Maartje

    Wo 24 augustus 2016 Woensdag 24 augustus 2016

  Jeetje wat een jaloezie... genoemde vliegtuigen staan helemaal niet buiten

 • Marcel

    Wo 24 augustus 2016 Woensdag 24 augustus 2016

  Dit toestel is Doornroosje en in 1987 door de DDA aangekocht. Het door u genoemde toestel is de PH-PBA nu in kleuren van KLM en naar Prinses Amalia vernoemd. Dit toestel is nog in eigendom van de DDA. Maar hoe dan ook een hele mooie aankoop en mogen we hopen dat we haar vaak boven Flevoland mogen gaan zien vliegen.

  reageer
 • De ingenieur

    Wo 24 augustus 2016 Woensdag 24 augustus 2016

  Het privétoestel van prins Bernhard is altijd van de staat geweest. Hij dacht misschien dat het zijn privé ding was maar het was van ons. Kunnen die vluchten nog door gaan wanneer er volgens schema commercieel gevlogen moet worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert