Aviodrome koopt gerestaureerde DC-3

LELYSTAD • Wo 24 augustus 2016 | 10:34 • Woensdag 24 augustus 2016 | 10:34
Het luchtvaartpark Aviodrome in Lelystad krijgt binnenkort een DC-3 uit 1944. Het park heeft het vliegtuig gekocht van de Dutch Dakota Association. Aan de restauratie is twaalf jaar gewerkt, waardoor het toestel uiteindelijk weer kan vliegen. 

Luchtwaardig vliegtuig
Aviodrome heeft al twee DC-3’s, maar die zijn niet luchtwaardig. Het nu aangeschafte model is dat wel, al heeft het eerst twee nieuwe motoren nodig om weer te kunnen vliegen. Aviodrome heeft die motoren onlangs aangeschaft. Ze worden in Lelystad op het vliegtuig gemonteerd. De DC-3 verkeert verder in perfecte staat en kan in de nabije toekomst weer vluchten uitvoeren.

Over het water
De Dakota staat nu nog in een hangar op Schiphol en gaat binnenkort over het water naar Lelystad. Daarvoor gaan de vleugels er af. Het is de bedoeling om het vliegtuig voor eind volgende maand in Lelystad te krijgen.

Tweede DC-3
Het is de tweede Dakota DC-3 die rond die tijd naar Lelystad verhuist. Ook het vroegere privétoestel van prins Bernhard en latere regeringsvliegtuig komt naar Lelystad Airport. Die Dakota is van de DDA en wordt ondergebracht bij het Catalina watervliegtuig. Het is de bedoeling dat beide historische vliegtuigen vanaf het Lelystadse vliegveld vluchten gaan maken.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel